Hälsning från Jakarta

Innerstans första indonesiska restaurang drivs av paret Anna Lindmark och Nizar Achmad och lagar sydostasiatiska rätter på nordiska råvaror.

Coronaviruset/covid-19 Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsidan eller facebooksida.
Varför går jag hit? Färgglad indonesisk mat i sval nordisk miljö.
Pris: 230 kr (medel).
Typiska maträtter: Nasi goreng med svamp, ägg och gorengan. Rendang rusa på hjort med indonesiska kryddor. Ugnsbakade grönsaker med pocherat ägg, tofu, tempeh och jordnötssås.
Bra att veta: På lördagar serveras brunch.
Lokal: Mellanstor
Ekologiskt tänk: Arbetar med lokalt odlade råvaror som är i säsong.
Vin och dryck: Förhållandevis liten dryckesmeny med utvalda viner och öler samt cocktails.
Antal viner på glas: 10
Extra information: Lätt att boka bord.
Inredningsdesign: Anna Lindmark själv (som är arkitekt).

Indonesien är världens fjärde folkrikaste land och breder ut sig över tretton tusen öar. Dess mest kända bidrag till den kulinariska världsscenen är nasi goreng, vilket helt enkelt betyder "stekt ris". En indonesier som är sugen på något att äta slinker ofta ner till sin lokala warung – en enkel restaurang eller gatukök som även säljer dagligvaror. På Hornstullskrogen med samma namn blandas det indonesiska med det svenska, både i inredningen och på menyn.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-42053698


Öppettider

Stängt
tisfre
17:00 – 01:00
lör
11:30 – 01:00


Södermalm

Långholmsgatan 3, 11733, Stockholm


Warung

Långholmsgatan 3

Till toppen