Professorer i matkonst (stängt!)
Verksamheten är nu tyvärr stängd. Gamla stans matkejsare Daniel Crespi vilar inte på lagrarna – hans restauranger utvecklas och förändras ständigt. Pubologi har möblerat om och kallar sig numera "neo-bistro".
Varför ska jag välja Pubologi? Nyskapande finbistro för foodies.
Pris:
Middag 350-450 kr (prisvärt)
Typiska maträtter: Råskuren marulk med sotade och mjölksyrade baljväxter, smör & fläderemulsion och grillad ärtjuice. Grillad lammytterfilé med glödbakad svartrot, krämig svart vitlök, bergamottlökar och lamm-jus.
Bra att veta: Serverar endast fasta menypaket om fem rätter.
Lokal:
Liten, trångt och mysigt
Ekologiskt tänk: Menyerna är säsongsbetonade.
Vad tycker andra? Betyg 8 av 10 (mat) Di Weekend maj -18.
Vin och dryck: En av Sveriges största vinkällare. Eget öl som bryggs i samarbete med PangPang Brewery.
Extra information: I samma kvarter ligger också Djuret, Leijontornet, The Burgundy, Tweed, Svinet och Flickan.
Antal sittplatser: 24
Är det en matsal? Är det en bar? Är det en pub? Nej, det är Pubologi, en av de första krogarna i Sverige som kallade sig gastropub och som under sin levnad hunnit tweaka konceptet ett antal gånger. Nuförtiden är man tillbaka i grundidén om "fine dining för folket" med snygga avsmakningsmenyer till rimliga priser. Grundsmakerna är nordiska och ambitionsnivån mycket hög.
Kontaktuppgifter
Telefon
08-50640086
Öppettider
Öppet
mån–lör
11:00 – 01:00
sön
12:00 – 00:00