Naturliga viner och rena smaker

Lilla 19 Glas i Gamla stan har en av Stockholms mest personliga vinkällare. Här serveras framför allt hållbara viner från naturliga producenter. Även maten är ekologisk och smakrik.

Coronaviruset/covid-19 Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsidan eller facebooksida.
Varför går jag hit? Stockholms bredaste utbud av ekologiskt vin, personlig service, stimmig och hemtrevlig bar.
Pris: 399 kr (prisvärt). Lunch 130 kr (lite dyrare).
Typiska maträtter: Tartar på ko med bränd lökmajonnäs och fermenterad dinkel. Sparris med ramslök och mangold. Norsk torsk med nässlor, Sandaägg och smörsås på rökt romsäck.
Bra att veta: Ekologiska råvaror.
Lokal: Liten, trångt och mysigt
Ekologiskt tänk: Ja
Vin och dryck: Fokus på ekologiskt och naturviner.
Extra information: Maten serveras som fasta menyer: Välj en förrätt, en varmrätt och en efterrätt för 399 kr.
Antal sittplatser: 19
En sak till: Minimal uteservering på sommaren.

Gamla stan håller på att ömsa skinn, från anskrämlig turistfälla till krogdestination. Här finns ett växande kluster av kvalitetskrogar, från finsmakarlyxiga Omakase Köttslöjd till vardagshöjdare som Österlånggatan 17. Men ingen är så personlig som 19 Glas. Bakom bardisken finns Peter Bennysson och hans personal och en arsenal av naturvänliga viner. Servicen är lika vildvuxet hjärtlig som krögarens ansiktsbehåring – här kan även en novis i vinvärlden känna sig hemma, trots det överdådiga utbudet. Matmenyn är mer sparsmakad, men även här dominerar lokala och hållbara ingredienser. Toaletten är som maskinrummet på ett ångfartyg, mörk, bullrande och het.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-7231919


Öppettider

Öppet
månfre
18:00 – 24:00
lunch
12:00 – 14:00
lör
18:00 – 24:00


Gamla Stan

Stora Nygatan 19, 11127, Stockholm


Tips: Kolla gärna restaurangens hemsida http://www.19glas.com för att säkerställa öppettider och övrig information. Rapportera gärna eventuella felaktigheter till oss.

Restaurang 19 Glas

Stora Nygatan 19

Till toppen