Gemenskap på hörnet

På östra Kungsholmen finns en lyckad kvarterskrog som satsar på sydeuropeiska smaker, långbord, kunnig personal, blandat klientel och maträtter i de flesta storlekar.

Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför går jag hit? Social kvarterskrog med sydeuropeisk dela-med-sig-atmosfär.
Pris: 300 kr (medel). Lunch 175 kr (lite dyrare).
Typiska maträtter: Fish taco med torsk, vetetortilla, guacamole, tomatsalsa, majs, picklad jalapeño. Njurtapp med pak choi, shiitake, ostronmajonnäs. Bookmakertoast med pepparrot, äggula, sallad.
Bra att veta: Att portionsstorlekarna varierar är trevligt, men kan också leda till att priset drar iväg.
Lokal: Liten, trångt och mysigt
Vad tycker andra? Betyg 8 av 10 (mat) i Di Weekend nov -21.
Vin och dryck: Väl uttänkt vinlista med ovanligt mycket på glas.
Extra information: Lunch på fredag!
Antal sittplatser: 50
Lunch på fredagar!

Det är ett välrenommerat gäng som styr restaurangen i El Diablos gamla lokal på Norra Agnegatan. Mångårig rutin från krogar som Tranan, Vassa Eggen och La Vecchia Signora borgar för kvalitet på såväl mat som service. "Menyns hjärta är i Sydeuropa, men vi vill inte gärna begränsa oss utan använda alla våra erfarenheter" säger Emelie Svensson, en av ägarna. I en tid då de flesta nyöppnade krogar serverar halvstora mellanrätter går Agnes ett steg längre och erbjuder rätter i de flesta storlekar. Den som vill testa många olika smaker beställer ett batteri smårätter, till exempel pilgrimsmusslor, hästtartar och bläckfiskkroketter. Den som känner för ett mer traditionellt upplägg med varmrätt och efterrätt provar skrei med hummersås för att sedan avrunda med crème brûlée. Och sällskapet som vill äta gemensamt kan festa loss tillsammans på en mäktig spädgris med tryffelaioli och pommes provençale.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-41047019


Öppettider

Öppet
tistor
17:00 – 23:00
fre
11:30 – 23:00
lörsön
16:00 – 23:00


Kungsholmen

Norra Agnegatan 43, 11229, Stockholm


Agnes

Norra Agnegatan 43

Till toppen