Gille för historieätare

Längs långborden på Martin "E-Type" Eriksons vikingakrog i Gamla stan trängs stora skaror lajvare, arkeologientusiaster, ölsugna killgäng och glada turister.

Coronaviruset/covid-19 Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsidan eller facebooksida.
Varför går jag hit? Så nära ett vikingatida gille du kan komma i Stockholm år 2018.
Pris: 275 kr (medel).
Typiska maträtter: Hel honungsgriljerad dvärgkyckling med anglosaxisk äppelcidersky. Mjöd- och gräddkokta musslor. Saffranspannkaka med blåhallonsylt och vispad kogrädde.
Bra att veta: Vissa tycker att portionerna är i snålaste laget.
Lokal: Mellanstor
Vin och dryck: Serverar inte dryck utan "dryckjom". Många sorters mjöd, egenproducerad färsköl, en del vin och sprit.
Extra information: Livemusik onsdag till lördag.
En sak till: Många kommer hit bara för att hänga i baren.

Namnet Aifur är hämtat från en runsten på Gotland och pryder också en nybyggd vikingabåt som E-Type ibland seglar på Mälaren. Restaurangen är en av få konsekvent genomförda konceptkrogar i Stockholm. Här kör man sin grej fullt ut och struntar i trender och sneglande korrekthet: Glasen, tallrikarna, gafflarna och skålarna är noggrant utförda replikor av arkeologiska fynd. Personalen och gästerna tävlar om att vara mest utklädda i mantlar, hosor och kjortlar. På den lilla scenen spelas skalmeja, vevlira och fiddla. Det skålas i mjöd och frossas i honungsmarinerat lamm, rotfruktsgryta och renhjärta. Stämningen är uppsluppen, högljudd och varm. "I'm a gettin' medieval on yo'ass!" som Marcellus Wallace sa i Pulp Fiction.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-201055


Öppettider

Stängt
måntor
17:00 – 23:00
frelör
17:00 – 01:00


Gamla Stan

Västerlånggatan 68B, 111 29, Stockholm


Tips: Kolla gärna restaurangens hemsida http://www.aifur.se för att säkerställa öppettider och övrig information. Rapportera gärna eventuella felaktigheter till oss.

Aifur

Västerlånggatan 68B

Till toppen