Spänning vid Karlaplan

Lokalerna på Linnégatan användes fram till 1997 av Stockholm Energi, därav namnet. Numera samsas här Dramaten, Dansenshus och ett trivsamt brasseri och en välbesökt bar.

Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför ska jag välja Brasserie Elverket? Avslappnat brasseri med kulturell atmosfär, hängvänlig bar och personlig personal.
Pris: 320 kr (medel). Lunch 155 kr (lite dyrare).
Typiska maträtter: Skreirygg med friterade hummerwonton, hummer-misobuljong, rotselleri & babyfänkål. El-burgare på 180g nymalt högrev med rostad chilidressing, cheddar, rökt grissida & svart böndip.
Bra att veta: Har också en trevlig vinbar "Vinverket" i Vasastan med populära Austin Food som granne.
Lokal: Mellanstor
Vad tycker andra? Betyg 3 av 6 i SVD, juni 19.
Vin och dryck: Varierat och smart utbud vin och bubbel. Många ovanliga ölsorter, bra drinkar.

Kanske kommer du hit enkom för baren. Den har blivit ett populärt vattenhål för kulturmedvetna barflugor runt trettio och fungerar också som pausservering för Dramatens filialscen i samma hus. Men missa inte restaurangen, som är ett gemytligt franskt brasseri med svenska och amerikanska inslag. Inled med ett glas champagne eller en Indianviken Pale Ale och små godbitar från charkbrädan innan du går vidare till ankbröstet med sparris och avslutar med en skål kokosbrûlée.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-6612562


Öppettider

Stängt
mån
11:00 – 14:00
tistor
11:00 – 22:00
fre
11:00 – 23:00
lör
12:00 – 00:00


Östermalm

Linnégatan 69, 11212, StockholmBrasserie Elverket

Linnégatan 69

Till toppen