Sätter hjärtat i brand

Stilfull som en art noveau-målning av Alphonse Mucha är hon, Delikatessen i den gamla brandstationen på Krukmakargatan: vackra fönster, rutigt golv, vita dukar och genuin fransk bistromat.

Coronaviruset/covid-19 Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsidan eller facebooksida.
Varför går jag hit? La vraie cuisine française i vackra lokaler med historia.
Pris: 280 kr (medel).
Typiska maträtter: Giroles med potatispuré, kantareller, kycklingskinn och dragon. Hälleflundra med musslor, sauce vierge och fänkål. Lammsadel med broccoli, mynta, mangold och beurre noisette.
Lokal: Liten, trångt och mysigt
Vad tycker andra? Betyg 4 av 6 i SvD februari 2017.
Kök: Franskt
Vin och dryck: Utmärkt utbud franska viner, förstås.
Antal viner på glas: 17
En sak till: Missa inte bardelen Bar Hommage.

"Ett kliv in i ett Paris som inte längre finns" löd omdömet från en av våra större dagstidningar, och det är väl ganska precis den känsla som de flesta bistroer i Stockholm försöker uppnå. Atmosfären i den luftiga lokalen är fulländad in i minsta lilla franska detalj, och teamet i köket toppas av tunga namn från Esperanto och Frantzén. Den rustika franska menyn ändras efter säsong och innehåller klassiker som ris de veau (kalvbräss), canard sauvage (vildand) och petit four.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-6584250


Öppettider

Öppet
måntor
17:00 – 23:00
frelör
17:00 – 24:00


Södermalm

Krukmakargatan 22, 11851, Stockholm


Tips: Kolla gärna restaurangens hemsida http://delikatessenbistrobar.se/ för att säkerställa öppettider och övrig information. Rapportera gärna eventuella felaktigheter till oss.

Delikatessen Bistro Bar

Krukmakargatan 22

Till toppen