Kvisthål vid Stortorget

Pharmarium i Gamla stan har fått ett syskon vägg i vägg. Restaurangen, baren och vinkällaren Ebenist satsar på att locka både turister och stockholmare med träinredning och nordiskt kök.

Coronaviruset/covid-19 Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsidan eller facebooksida.
Varför går jag hit? Genomdesignat och nyöppnat med klassisk fransksvensk salongskänsla.
Pris: 320 kr (lite dyrare). Lunch 120 kr (lite dyrare).
Typiska maträtter: Inkokt vit sparris, mandelpotatis, forellrom och gräslök. Reninnanlår, selleriaioli, rödvinssky, granatäpple och morot. Smörstekt torskrygg i rostad hönsbuljong, svartrot, grönkål och bränd broccoli.
Bra att veta: Glas, skedar och annat smått och gott kan köpas på plats i "Bartender’s Second Hand Shop".
Lokal: Mellanstor
Vad tycker andra? Betyg 3 av 5 i Dagens Nyheter april 2017.
Vin och dryck: Ett tjugotal viner, alla finns på glas. Ambitiösa drinkar.
Lunch Två rätter att välja mellan, 120 kr.

Namnet ebenist betyder finsnickare, och som alltid när designbyrån Stylt Trampoli varit i farten finns här ett starkt element av storytelling och "spirit of place". Lokalen hyste nämligen en möbelverkstad på 1700-talet, något man tagit fasta på i inredning och känsla – det snidade träet återfinns inte bara i möblerna utan även på väggarna och i uppläggningarna. Menyn är klassiskt fransknordisk med säkra favoriter som sparris, råbiff, torskrygg och flankstek. I de dunkla källarvalven återfinns baren The Spirits Society med utvalda viner och välkomponerade drinkar.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-105533


Öppettider

Öppet
måntis
11:00 – 23:00
onstor
11:00 – 24:00
frelör
11:00 – 01:00
sön
17:00 – 23:00


Gamla Stan

Stortorget 7, 111 29, Stockholm


Syskonrestauranger


Tips: Kolla gärna restaurangens hemsida http://www.ebenist.se för att säkerställa öppettider och övrig information. Rapportera gärna eventuella felaktigheter till oss.

Ebenist

Stortorget 7

Till toppen