Jobb & representation

Asiatisk och Helsingforstrendig syster

Stängt 2020-07-10 – 2020-08-11
Farang är tre finska krögares välfungerande Helsingforskoncept förflyttat till Norrmalm. Asiatiskt, trendigt och lyxigt i avskalad fabriksmiljö.

Coronaviruset/covid-19 Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsidan eller facebooksida.
Varför går jag hit? Innovativt och fräscht asiatiskt i atmosfärrik industrimiljö.
Pris: 660 kr (lite dyrare). Lunch 245 kr (dyrare).
Typiska maträtter: Wokad okra och långböna med gulbönsdressing, ingefära och asiatiska svampar. Lammnacke rayong. Sallad på färsk bananblomma.
Bra att veta: Gästerna rekommenderas att beställa någon av de fasta menyerna för maximal upplevelse. En av menyerna är helt vegetarisk och kan göras vegansk.
Lokal: Stor, gott om plats
Ekologiskt tänk: Medvetenhet om råvarorna, men inget uttalat ekotänk.
Vin och dryck: Nya världen-viner, asiatiskt öl, teer och cocktails med asiatiska influenser.
Extra information: Lokalen är anpassad för funktionshindrade.
Antal sittplatser: 180
En sak till: Det är ganska mycket socker i maten.

Farang (vars namn betyder "främling" på thai) hjälper oss att sondera den sydostasiatiska matkulturterrängen. Ställets olika dela-vid-bordet-rätter från Thailand, Vietnam, Malaysia och Indonesien känns kul att gå loss på med nyfiket sällskap. Ägarna väntade i drygt två år innan de hittade rätt lokal, och det var det värt – fabrikshallen på Tulegatan som tidigare tillhört Stockholms Elektricitetsverk har en speciell känsla. Upplevelsen rimmar riktigt fint med Farangs moderna hälsotänk där laktos är ett minne blott och vanligt socker och trötta gamla fetter har bytts ut mot palmsocker och fräscha kokosoljor. När svartklädda servitörer glider fram i den mörka lokalen går tankarna till Tarantinos Kill Bill.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-6737400


Öppettider

Stängt
10/7 – 11/8
tistor
17:00 – 24:00
lunch
11:30 – 13:30
fre
17:00 – 01:00
lunch
11:30 – 13:30
lör
17:00 – 01:00


Vasastan

Tulegatan 7, 11353, Stockholm


Tips: Kolla gärna restaurangens hemsida http://farang.se/ för att säkerställa öppettider och övrig information. Rapportera gärna eventuella felaktigheter till oss.

Farang

Tulegatan 7

Till toppen