Glödhett på Djurgården

E-Type får konkurrens. I nyöppnade museet Vikingaliv på Djurgården driver välkända krögaren Anna Bauer Broms sin nya krog Glöd.

Varför går jag hit? Vikingamat anpassad till dagens trender.
Pris: 165 kr (ekonomi). Lunch 125 kr (lite dyrare).
Typiska maträtter: Mejramkorv med potatispuré och coleslaw på rotselleri och silverlök. Inkokt röding med forellrom, Gotlandsprimörer och dillmajonnäs.
Bra att veta: Håll in knappen i hissen när du åker, annars blir det ingen mat.
Lokal: Mellanstor
Ekologiskt tänk: Det mesta på menyn är ekologiskt och säsongsbetonat.
Etiketter: Lugnt och skönt
Vin och dryck: Mjöd, öl, vin, bubbel.
Extra information: Utsikten är magnifik.

Nej, det är inte riktigt rättvist att likna Glöd vid E-Types vikingarestaurang Aifur. Till skillnad från den fulländade Valhalla- och Särimnerkitschen på Aifur i Gamla stan serverar Glöd modern nordisk mat där mustiga grytor, vegetarisk matlagning och matiga smörgåsar står i rampljuset. Men för den riktigt vikingabitna finns ändock en "vikingapanna" med fläsklägg och betor på menyn – och givetvis mjöd att skölja ner den med.


Kontaktuppgifter

Öppettider

Stängt
månsön
10:00 – 20:00


Djurgården

Djurgårdsvägen 48, 11521, Stockholm



Glöd

Djurgårdsvägen 48

Till toppen