Sorrento vs Solna

Som en högrest fyr mitt i byggkaoset på gränsen mellan Stockholm och Solna står hotellet Carolina Tower. I dess bottenvåning har erfarna duon Chistian Olsson och Kristofer Sandström öppnat nya italienskinspirerade Haga Bottega.

Coronaviruset/covid-19 Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsidan eller facebooksida.
Varför går jag hit? Nyöppnad modern italienare med kosmopolitisk hotellkänsla och utmärkt lunch.
Pris: 255 kr (medel). Lunch 125 kr (medel).
Typiska maträtter: Bakad fjällröding med citron och olivolja. Pizza Blanco med tryffel, parmesan, fiore latte och ruccola. Kalvtartar med oliver, kapris, syrad lök, tomat, krisp på bröd & pancetta, parmesan.
Lokal: Mellanstor
Antal sittplatser: 188
Frukost: Välfylld buffé serveras vardagar kl 6.30-10 samt helger kl 7-11. Pris 125 kr.
Lunch Italiensk matig buffé som kostar 125 kr och kan utökas med dagens varmrätt från köket.
Inredningsdesign: Tengbom/Oscar Liedgren Studio.
En sak till: Testa även skybaren högst upp i hotellet.

När Hagastaden är klar år 2025 ska den innehålla 5000 bostäder, 50000 arbetsplatser och gissningsvis en och annan restaurang. Än så länge är det lite glest på den fronten i kvarteret, men Haga Bottega är tidigt ute. Menyn hämtar sina grundackord från Italien, men blandar med urbana nordiska toner och struntar i traditionerna (det serveras till exempel ingen pasta). Den fräscha och ymniga buffélunchen är väl värd ett besök.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-50139150


Öppettider

Öppet
månfre
06:30 – 23:00
lörsön
07:00 – 23:00


Solna

Eugeniavägen 6, 171 64, SolnaRestauranggrupp

Krögarduon Christian Olsson, Kristofer Sandström.


Tips: Kolla gärna restaurangens hemsida http://hagabottega.se för att säkerställa öppettider och övrig information. Rapportera gärna eventuella felaktigheter till oss.

Haga Bottega

Eugeniavägen 6

Till toppen