Sorrento vs Solna

Som en högrest fyr mitt i byggkaoset på gränsen mellan Stockholm och Solna står hotellet Carolina Tower. I dess bottenvåning har erfarna duon Chistian Olsson och Kristofer Sandström öppnat nya italienskinspirerade Haga Bottega.

Coronaviruset/covid-19 Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför går jag hit? Nyöppnad modern italienare med kosmopolitisk hotellkänsla och utmärkt lunch.
Pris: 255 kr (medel). Lunch 125 kr (medel).
Typiska maträtter: Bakad fjällröding med citron och olivolja. Pizza Blanco med tryffel, parmesan, fiore latte och ruccola. Kalvtartar med oliver, kapris, syrad lök, tomat, krisp på bröd & pancetta, parmesan.
Lokal: Mellanstor
Antal sittplatser: 188
Frukost: Välfylld buffé serveras vardagar kl 6.30-10 samt helger kl 7-11. Pris 125 kr.
Lunch Italiensk matig buffé som kostar 125 kr och kan utökas med dagens varmrätt från köket.
Inredningsdesign: Tengbom/Oscar Liedgren Studio.
En sak till: Testa även skybaren högst upp i hotellet.

När Hagastaden är klar år 2025 ska den innehålla 5000 bostäder, 50000 arbetsplatser och gissningsvis en och annan restaurang. Än så länge är det lite glest på den fronten i kvarteret, men Haga Bottega är tidigt ute. Menyn hämtar sina grundackord från Italien, men blandar med urbana nordiska toner och struntar i traditionerna (det serveras till exempel ingen pasta). Den fräscha och ymniga buffélunchen är väl värd ett besök.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-50139150


Öppettider

Stängt
månfre
06:30 – 23:00
lörsön
07:00 – 23:00


Solna

Eugeniavägen 6, 171 64, SolnaRestauranggrupp

Krögarduon Christian Olsson, Kristofer Sandström.


Tips: Kolla gärna restaurangens hemsida http://hagabottega.se för att säkerställa öppettider och övrig information. Rapportera gärna eventuella felaktigheter till oss.

Haga Bottega

Eugeniavägen 6

Till toppen