Färgglada fiskar

Itamae är ett litet sushiimperium med snygg logotyp och tre restauranger i Vasastan, en i Sundbyberg och en på Arlanda. Förutom välgjord sushi erbjuds thailändskt och koreanskt.

Coronaviruset/covid-19 Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsidan eller facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför går jag hit? Opretentiöst sushihak nära Odenplan.
Pris: 110 kr (ekonomi). Lunch 100 kr (medel).
Typiska maträtter: Ebi to shake-zushi, 11 bitar lax- och räknigiri. Sashimi moriawase, blandade fiskfiléer. Bibimbap med ris, blandsallad, kimchi, marinerad gurka och sriracha.
Lokal: Liten, trångt och mysigt
Extra information: Filialen på Norrtullsgatan 13 fokuserar på thailändsk mat. Restaurangen på Odengatan 106 kallar sig "izakaya" (japanskt ord för AW-pub) och serverar bl.a. fish tacos.
Lunch Samma meny hela dagen.
En sak till: Tar extra betalt för misosoppan.

Hemsidans säljfras "Alla Itamae-enheter är strategiskt placerade med hög kännedom om de lokala kundbehoven" låter kanske inte jättesexig, men det är helt sant att Itamae valt bra lägen för sina fem restauranger. Namnet betyder ungefär "mästerkock" på japanska, och det är överlag bra kvalitet på sushikombinationerna, rullarna, temakistrutarna och sashimin. På menyn finns även koreansk bibimbap och den hemgjorda signaturrätten shake-mushi (ångkokt lax med ponzumajonnäs och ris).


Kontaktuppgifter

Telefon

08-327020


Öppettider

Stängt
månsön
11:00 – 21:00


Vasastan

Odengatan 62, 11322, Stockholm


Tips: Kolla gärna restaurangens hemsida http://www.itamae.se för att säkerställa öppettider och övrig information. Rapportera gärna eventuella felaktigheter till oss.

Itamae

Odengatan 62

Till toppen