Små personliga krogar

Kreativt och koseligt

Den pyttelilla lokalen i Gamla stan har rymt stjärnkrogarna Mistral och Frantzén. På Kagges är tilltalet dock mer avslappnat med ombytlig mellanrättsmeny och vin på karaff.

Små personliga krogar Nykomling i anrik och pytteliten lokal i Gamla stan. Ett tips är att slå sig ner vid bardisken framför köket och småsnacka med proffskockarna.
Coronaviruset/covid-19 Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsidan eller facebooksida.
Varför går jag hit? Nyöppnat och mystrångt med kreativa och snygga mellanrätter.
Pris: 380 kr (lite dyrare).
Typiska maträtter: Vit sparris med äggroyal, örtröra och toppmurklor. Långa med blomkålspuré, ängssyra och gröna enbär. Oxtartar med brynt jäst, sallad och sparris.
Bra att veta: Allt på menyn är mellanrätter, 3-5 stycken rekommenderas för att bli mätt.
Lokal: Liten, trångt och mysigt
Ekologiskt tänk: Använder råvaror som är i säsong.
Vad tycker andra? Vinnare av DN:s Gulddrake 2018 i kategorin Mellan. Betyg 4 av 5 i DN september 2017. Betyg 8 av 10 (mat) i Di Weekend juni 2017. Belönad med utmärkelsen Bib Gourmand av Guide Michelin.
Vin och dryck: Vin från småimportörer, serverat på karaff. Öl från Nynäshamns ångbryggeri.
Extra information: Har egentligen ingen avsmakningsmeny men kan sätta ihop en om du inte riktigt vet vad du vill äta.
Antal sittplatser: 30

Kockduon Kalle Lindborg och Dogge Tjärnhammar-Alm har erfarenhet från hajpade krogar som Chez Betty, Djuret och Bobergs Matsal. Nu har de slagit sina påsar (och förnamn) ihop och öppnat Kagges på anrik adress i Gamla stan. Atmosfären lockar foodieturister och stockholmare som vill ha ambitiös modern mat med "casual fine dining"-känsla utan att stämningen blir alltför stel. Menyn är skandinavisk med sydeuropeiska inslag och varieras ofta.


Kontaktuppgifter

Öppettider

Stängt
onssön
17:00 – 22:00


Gamla Stan

Lilla Nygatan 21, 111 28, Stockholm


Tips: Kolla gärna restaurangens hemsida http://www.kagges.com för att säkerställa öppettider och övrig information. Rapportera gärna eventuella felaktigheter till oss.

Kagges

Lilla Nygatan 21

Till toppen