Restaurangen är permanent stängd.
Stängt! - Kul och koseligt på Kagges
Finns det hjärterum finns det som bekant alltid stjärterum, något som man anammat fullt ut på kreativa och klipska konceptet Kagges i Gamla stan. Här kan innerstads-foodies avnjuta ambitiösa mellanrätter, utan att behöva besväras av pompösa manér eller mat på höjden.
Varför ska jag välja Kagges? Mellanrätt råkar vara ditt mellannamn.
Pris:
Middag 380-480 kr ($$$)
Typiska maträtter: Vit sparris med äggroyal, örtröra och toppmurklor. Långa med blomkålspuré, ängssyra och gröna enbär. Oxtartar med brynt jäst, sallad och sparris.
Bra att veta: Du som är född i sillens tecken bör även besöka Kagges sillkafé. Ta med en snapsvisa eller två.
Lokal:
Liten, trångt och mysigt
Ekologiskt tänk: Föränderlig meny med råvaror i säsong. Skandinavisk/sydeuropeisk touch.
Vad tycker andra? Vinnare av DN:s Gulddrake 2018 i kategorin Mellan. Betyg 4 av 5 i DN september 2017. Betyg 8 av 10 (mat) i Di Weekend juni 2017. Belönad med utmärkelsen Bib Gourmand av Guide Michelin.
Vad tycker Google? Betyg 4.5 av 5.
Vin och dryck: Dryckespaket finnes för 385 kronor. I övrigt vin från småimportörer som serverat på karaff just like good old days.Öl från Nynäshamns ångbryggeri.
Extra information: 3-5 mellanrätter är ganska lagom. Annars finns Kagges val = 4 rätter som Kagge sätter ihop mot en kostnad av 545 kr. Perfekt för dig med beslutsångest.
Antal sittplatser: 30
Inredningsdesign: Pyttelitet, men ombonat.
En sak till: Kanske känner du igen kockduon Kalle Lindborg och Dogge Tjärnhammar-Alm från Chez Betty, Djuret eller Bobergs Matsal.
Kontaktuppgifter
Öppettider
Stängt
ons–lör
17:00 – 23:00