Se måsen med löjan i näbb

Kronan i Melanders lilla imperium är en ombonad kvarterskrog med vardagslyxkänsla, fina skaldjur och välsorterad delidisk.

Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför ska jag välja Melanders Brasserie? Fisk och skaldjur för fredagsmysare och födelsedagsfirare.
Pris: 300 kr (medel). Lunch 190 kr (lite dyrare).
Typiska maträtter: Smörstekt kummelrygg med karamelliserad lök- och potatispuré, bacon, champinjoner, rotfrukter och löksky. Moules marinière. Köttbullar med gräddsås, lingon, pressgurka och potatispuré.
Lokal: Mellanstor
Vin och dryck: Bra vinutbud med en hel del på glas.
Antal viner på glas: 24
Lunch: I stort sett samma rätter som på kvällen. En dagens husman.
En sak till: Nu finns även en splitterny Melanders på Södermalm i hörnet av Åsögatan och Götgatan

Melanders öppnade 1961 i Östermalmshallen och har numera filialer i Söderhallarna, Täby, Nacka och Vaxholm. Hjärtat i verksamheten är det trivsamma brasseriet med tillhörande delidisk i Sabbatsbergsområdet. Här är känslan avslappnat nordisk-fransk med vita väggar, snyggt stengolv och lång spegel bakom baren. På menyn samsas folkhemsrejäla och prisvärda husmansrätter med mer eleganta franska bistroklassiker, alla tillagade med den snits som krävs för att få Vasastans medelålders bostadsrättsinnehavare på fall. I delin finns färsk fisk, skaldjur, ostar, bröd, olivoljor och färdiglagade rätter, och på fredagar är det AW med livemusik och andra arrangemang.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-300300


Öppettider

Stängt
månfre
11:00 – 22:00
lör
12:00 – 22:00


Vasastan

Dalagatan 9R, 11324, Stockholm
Melanders Brasserie

Dalagatan 9R

Till toppen