Monsieur American

Genomdesignat konceptbrasseri i bästa turistfälleläge med utsikt över Saltsjön och ledigt elegant 20-talskänsla. Menyn är fransk-amerikansk med allt från ostron till hamburgare.

Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför ska jag välja Mister French? När längtan efter skaldjur, cocktails och crème brûlée à la The Great Gatsby blir för svår.
Pris: 400 kr (lite dyrare). Lunch 250 kr (lite dyrare).
Typiska maträtter: Hamburgare grand crû på högrev och oxbringa med svartrökt bacon, cheddarost och karamelliserad lök. Bouillabaisse med med riven gruyère, krutonger och rouille. Hummerravioli med hummersås, salttorkat hummerkött samt ärtor och bondbönor.
Bra att veta: Akustiken kan vara lite besvärande.
Vad tycker andra? Betyg 3 av 6 i SVD aug -23.
Extra information: Mer crisp i utsikten en i maten.
Antal sittplatser: 150
Inredningsdesign: Stylt Trampoli.
En sak till: Olika event på kvällarna, t.ex. "Monday Mayhem", "Soulful Tuesday" och "Petit Samedi".

Det franska köket har varit synonymt med finmat i Sverige, USA och många andra länder sedan förra sekelskiftet och den legendariske kocken Georges Auguste Escoffier. Mister French sällar sig till skaran av restauranger i Stockholm som med imponerande målmedvetenhet försöker se ut och kännas som ett lagom avslappnat men ändå snyggt Parisbrasseri mellan världskrigen. Hajpade designbyrån Stylt Trampoli har tagit tillvara det före detta tullhusets industriella charm och skapat en atmosfär som både F. Scott Fitzgerald och Mistinguett skulle känna sig som hemma i – förmodligen skulle de beställa champagne och en isrykande skaldjursplatå direkt från det öppna köket och diskutera huruvida Stockholm egentligen är romantiskt eller inte.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-202095


Öppettider

Öppet
måntis
11:30 – 17:00
onstor
11:30 – 23:00
frelör
11:30 – 01:00
sön
11:30 – 17:00


Gamla Stan

Tullhus 2, 11130, Stockholm


SyskonrestaurangerMister French

Tullhus 2

Till toppen