Kebab för finsmakare

Det är inte bara hamburgare som tagit plats i gourmandernas gommar de senaste åren. Tack vare Jiray Seropian på M.O.A.S. har kebaben uppdaterats rejält.

Varför går jag hit? För att äta grym premiumkebab.
Pris: 130 kr (ekonomi). Lunch 130 kr (lite dyrare).
Typiska maträtter: Kebab, välj kyckling, lamm/kalv eller fläsk. T.ex. Kyckling Berlin med tomatsås, krispsallad, silverlök, rödkål, vitlökscreme, getostcreme, rostade grönsaker och rotfrukter.
Bra att veta: Falafel finns också på menyn.
Lokal: Liten, trångt och mysigt
Vad tycker andra? DN var inte så imponerade utan gav betyg 2 av 5 i juni 2016.
Etiketter: Snabbt & Gott
Vin och dryck: Ett tiotal viner. IPA, lager m.m.
Antal viner på glas: 6
Extra information: Kyckling finns sällan på menyn.
Antal sittplatser: 28
En sak till: Nobelkonditorn Daniel Roos har skapat en Valrhona-chokladkebab som bara måste beställas till efterrätt.

Ordet kebab är arabiskt till ursprunget, men den rätt vi svenskar kallar kebab uppfanns av turkiska invandrare i Västtyskland på 1970-talet. Jiray Seropian har förmodligen ätit fler kebaber än någon annan, både på den svenska vischan och i världsmetropoler som Istanbul och Berlin. Efter att under flera år ha testat sig fram (och redovisat sina fynd på Instagramkontot Kebabspotting) har han sedan 2015 serverat stockholmarna världens kanske godaste kebab i lilla M.O.A.S. bredvid Le Nom och Babette på Roslagsgatan 6.


Kontaktuppgifter

Öppettider

Stängt
tis
17:00 – 22:00
onsfre
17:00 – 22:00
lunch
11:30 – 13:30
lör
12:00 – 22:00
sön
12:00 – 21:00


Vasastan

Roslagsgatan 6, 11355, Stockholm



M.O.A.S. Meat on a Stick

Roslagsgatan 6

Till toppen