Ta in tahinin

Namnet säger det mesta. Här serveras falafel och halloumi med fina tillbehör i en lekfullt färgglad lokal vid Skanstull.

Coronaviruset/covid-19 Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför går jag hit? Det är svårt att hitta bättre vegolunch än en perfekt falafel.
Pris: 100 kr (ekonomi). Lunch 100 kr (medel).
Typiska maträtter: Falafel, hummus, halloumi, dipp, picklad lök och tomater. Falloumibowl med falafel, marockansk pesto, tabbouleh och ugnsrostade morötter.
Bra att veta: Allt på menyn är vegetariskt, en del är veganskt.
Lokal: Liten, trångt och mysigt
Ekologiskt tänk: Att undvika kött är bra för miljön.
Vad tycker andra? Nominerad till DN:s Gulddrake 2018 i kategorin Budget.
Vin och dryck: Mikrobryggeriöl, Rubicon-läsk m.m.
Familjerestaurang: Ja.
Lunch Samma meny hela dagen.
En sak till: Fredagseftermiddagar är det AW med gratis snacks.

Stockholmarna har ätit falafel i många år, men det är först på sistone som kikärtsbollens status uppgraderats från svinbilligt punkarkäk till kvalitetssnabbmat med känsla för stil. Den som garanterar falafelns krispighet och fräschör på Falloumi är krögaren Mahmut Suvakci, som även är känd från Snabba Cash-filmerna och äger Lily's Burger tillsammans med Joel Kinnaman. En rad extra ambitiösa tillbehör finns också att välja på – marockansk pesto, ugnsrostade rotsaker och sötpotatispommes till exempel.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-4629629


Öppettider

Öppet
månfre
11:00 – 21:00
lörsön
12:00 – 21:00


Södermalm

Ringvägen 127, 11661, Stockholm


Tips: Kolla gärna restaurangens hemsida http://falloumi.se för att säkerställa öppettider och övrig information. Rapportera gärna eventuella felaktigheter till oss.

Falloumi

Ringvägen 127

Till toppen