Wienerklassicism vid Kungsbron

Om Mozart gillade schnitzel vet vi inte, men namnet Mozarteum pryder inte bara musikhögskolan i Salzburg utan också en liten familjär krog på Kungsholmen där schnitzlarna är lika gigantiska som ölglasen.

Bra att veta! Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför går jag hit? Lite okänd under-radarn-krog med rejäl husmanskost och österrikisk hemsnickrad trivsel. Och Henrik Dorsin.
Pris: 180 kr (medel).
Typiska maträtter: Wienerschnitzel med stekt potatis, kapris och ansjovis. Oxfilé med stekt potatis och bearnaisesås. Fläsknoisette Hawaii med ananas och bearnaisesås.
Bra att veta: Har öppet för fika hela dagen och serverar lunch ända fram till 17.
Lokal: Liten, trångt och mysigt
Vin och dryck: Österrikisk öl i stora glas.
Antal sittplatser: 40

På Mozarteum är upplevelsen allmänt prisvärd, okomplicerad, rustik och generös med centraleuropeisk och svensk husmanskost serverad i stora portioner av de trevliga ägarna. Trots läget mitt i stan är restaurangen lite hemlig och lätt att råka gå förbi, men vid lunch ringlar köerna långa. Schnitzeln anses av somliga kännare vara Stockholms bästa, och några tuggor nedsköljda med specialimporterad österrikisk fatöl kan få vem som helst att börja skråla "Die Strahlen der Sonne vertreiben die Nacht".


Kontaktuppgifter

Telefon

08-6502018


Öppettider

Stängt
månfre
11:00 – 21:00


Kungsholmen

Kungsgatan 82, 112 27, StockholmTips: Kolla gärna restaurangens hemsida http://www.mozarteum.se för att säkerställa öppettider och övrig information. Rapportera gärna eventuella felaktigheter till oss.

Mozarteum

Kungsgatan 82

Till toppen