Att leva för konsten

Takkronorna, väggmålningarna och titeln ”kunglig hovleverantör” må leda tankarna till svunna tider, men innehållet på tallrikarna är rykande aktuellt.

Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför ska jag välja Operakällaren? Vackert patinerat Stockholmslokus med gastronomi i världsklass.
Pris: 3100 kr (dyrt). Lunch 3100 kr (dyrt).
Typiska maträtter: Stekt pilgrimsmussla från Fröya med Périgordtryffel, körvel och blomkålscrème. Stekt renkalvytterfilé med kryddtäcke, kålvariation och viltsky med tryffel.
Bra att veta: Menyn ändras ett par gånger om året för att spegla de råvaror som är i säsong.
Vad tycker andra? Betyg 9 av 10 (mat) i Di Weekend okt -19.
Vin och dryck: Nobiskällaren är Sveriges största vinkällare med ca 40000 flaskor och helt unika årgångsvertikaler.
Extra information: Inom samma väggar ligger också Operabaren och Bakfickan.
Antal sittplatser: 70
En sak till: Daniel Höglander, som bland annat grundat Aloë, tar över som exekutiv kökschef och gastronomisk ledare.

När Mathias Dahlgren och Tommy Myllymäki blott var glimtar i sina fäders ögon reformerade Tore Wretman och Werner Vögeli den svenska matkulturen med Operakällaren som basecamp. Sedan 1987 seglar skutan majestätiskt under bröderna Catenaccis flagg och den guldglänsande originalinteriören är hovsamt uppdaterad av arkitektguruerna Claesson/Koivisto/Rune. Som sig bör på ett haute cuisine-ställe ligger fokus på den stora avsmakningsmenyn. Smakerna är omisskännligt fransknordiska och upplevelsen inte ett dugg gammaldags. Nu 2024 är Daniel Höglander exekutiv kökschef och gastronomisk ledare. Kanske ser vi en blinkning till det asiatiska köket?


Kontaktuppgifter

Telefon

08-6765800


Öppettider

Öppet
tistor
18:00 – 01:00
frelör
12:00 – 01:00


City

Karl XII:s torg, 11147, Stockholm



Restauranggrupp

Nobis


Operakällaren

Karl XII:s torg

Till toppen