Kompis med Le Rouge

Bockholmengruppens kvarterskrog i Gamla stan har avslappnad atmosfär, plånboksvänliga priser och generösa öppettider. Inte undra på att här ofta är fullt med folk.

Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför ska jag välja Österlånggatan 17? Gamla stans kanske schystaste kvarterskrog. Nog sagt.
Pris: 260 kr (medel). Lunch 155 kr (lite dyrare).
Typiska maträtter: Lättrimmad röding med grön ärtkräm, forellrom och äpple. Hoisinbakat ankbröst med broccoli, hasselnötter och koriander. Små, mjuka och krispiga tacos med olika tillbehör.
Bra att veta: Är (liksom sina syskonrestauranger) ett av få ställen i Stockholm där man kan få riktig lagad mat framemot midnatt.
Ekologiskt tänk: Använder i viss utsträckning närodlade och säsongsbetonade råvaror.
Vad tycker andra? Har fått både ris och ros.
En sak till: Missa inte miniburgaren på mald högrev med tryffelmajonnäs, karamelliserad lök och prästost.

Bockholmen, Nybrogatan 31, Nytorget 6, Österlånggatan 17. Bärande ingredienser i Bockholmengruppens succérecept verkar vara att döpa krogarna efter adressen de ligger på – och att servera vällagad vardagsmat från lunchtid till midnatt, till priser som de flesta har råd med. "Här ska det vara lätt att berusa sig med livets goda" säger krögarna själva och erbjuder en varierad meny som har basen i det fransksvenska men gör utvikningar till såväl Kina som Mellanöstern och Mexiko. Varmrökt regnbåge, kalvtartar och blodpudding samsas finfint med små tacos och tempura, och stämningen är välkomnande oavsett tid på dygnet.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-55777300


Öppettider

Stängt
måntis
07:30 – 24:00
onsfre
07:30 – 01:00
lör
11:00 – 01:00
sön
11:00 – 24:00


Gamla Stan

Österlånggatan 17, 11130, Stockholm
Tips: Kolla gärna restaurangens hemsida http://osterlanggatan17.se för att säkerställa öppettider och övrig information. Rapportera gärna eventuella felaktigheter till oss.

Österlånggatan 17

Österlånggatan 17

Till toppen