Nobis-funkis i Blique-fånget

I galleristinna Hagastaden hittar du numera resataurang Boketto, inhyst i Nobis-gruppens senaste hotellsatsning, Blique. Ett stycke modernt designhotell i betong som samlar konst, mode, musik och kulinariska upplevelser under ett och samma plåttak. Tillika en våt dröm för de flesta arkitekturkonnässörer, finkulturvetare och diplomerade minglare som vurmar lite extra för asiatiskt.

Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför ska jag välja Restaurang Boketto? Du tror på funktionalismen och tillber Gert Wingårdh.
Pris: 370 kr (lite dyrare). Lunch 165 kr (lite dyrare).
Typiska maträtter: Friterad softshell crab i steamed bun med grön chilimajonnäs, Fried rice med chorizo och bläckfisk, Koreansk råbiff med nasipäron.
Bra att veta: Serverar lunchbuffé.
Lokal: Mellanstor
Ekologiskt tänk: Fisk och skaldjur från skandinaviska vatten. Fokus på närproducerat.
Vad tycker andra? Betyg 3 av 5 i DN aug -19.
Vin och dryck: En cocktail på asiatiskt och europeiskt.
Antal sittplatser: 128
Inredningsdesign: Byggnad med anor. Ritad på 30-talet av Sigurd Lewerentz, en av Sveriges genom tidernas mest framstående arkitekter
En sak till: Missa för guds skull inte Arc. Restaurang och takbar med killerview.
Tags: Koncept

Med två restauranger, däribland Boketto på bottenvåningen, tre barer, och en håll käften-terrass på taket med spektakulär utsikt över Stockholm – är det utan tvekan ett nöjespalats och en kultursatsning att räkna med. På Boketto serveras euroasiatiskt på nordiskt, trendigt vis i en helnaken, urban miljö med generöst ljusinsläpp. Präglad av den uppburne arkitekten Sigurd Lewerentz och finputsad till perfektion av Wingårdhs arkitektteam, är lokalen en upplevelse i sig med synliga takinstallationer, betong, metall och läder. Till det en crossover meny med tyngdpunkt på närproducerat och ekologiskt. Kanske också en gnutta sake att skölja ned din pak-choi med.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-55766620


Öppettider

Öppet
mån
11:30 – 14:00
tisfre
17:00 – 23:00
lör
17:00 – 23:00
sön
12:00 – 16:00


Vasastan

Gävlegatan 18, 11330, StockholmRestauranggrupp

Nobis


Restaurang Boketto

Gävlegatan 18

Till toppen