Nya Sensum uttalas [´sen(t)-sem]

Restaurang Sensum satsar på inspiration och råvaror från Italien, Spanien och Frankrike, och en ständigt skiftande meny.

Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför ska jag välja Restaurang Sensum? Kvarterskrog med mellanrätter och husmanskänsla.
Pris: 340 kr (lite dyrare). Lunch 140 kr (lite dyrare).
Typiska maträtter: Fläsksida med rotselleri, senap och pepparrot. Kalvtartar med kastanj, svamp och rågbröd. Blåmussla med spetskål, n´duja och grädde.
Bra att veta: Drop in-platserna är de bästa, placerade nära fönstren.
Vad tycker andra? Betyg 8 av 10 (mat) i DI Weekend april -21. Betyg 3 av 5 i DN mars 2017. Betyg 4 av 6 i SvD juni 2017.
Vin och dryck: Vin på glas, hantverksöl.
Extra information: Kanske Stockholms mest prisvärda och underskattade restaurang!?
Antal sittplatser: 60
En sak till: Stram lokal med vita väggar och hårda betonggolv.

Bakom Restaurang Sensum, den nya (ganska) kvarterskrogen på Wallingatan 40, står en erfaren samling människor som alla jobbat på Lux Stockholm i olika positioner. Mikael Wretman och Johan Tengsved har båda varit kökschefer på restaurangen, medan Katarina Kaselli varit matsalsansvarig. Trions tanke med Sensum är att lämna den konceptuella maten bakom sig och erbjuda rätter med bredare europeiskt anslag. Menyn erbjuder också spännande anrättningar som röding med jalapeño och en hjortstek som ackompanjeras av morot, ingefära och hasselnöt. Spontanitet är ett nyckelord, nya rätter sägs tillkomma så gott som dagligen och bara hälften av de 60 sittplatserna är bokningsbara.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-4113282


Öppettider

Öppet
tisfre
16:30 – 22:00
lör
16:30 – 22:00


Vasastan

Wallingatan 40, 11124, StockholmRestaurang Sensum

Wallingatan 40

Till toppen