Folkligt, the Ingrosso way

Du som håller din kulinariska italienska högt vet redan att ordet scarpetta syftar till den lilla brödbiten med vilken man suger upp de sista middagsresterna på tallriken. Är du dessutom en normal eller till och med undermålig användare av sociala medier har du troligen stött på namnet Ingrosso förut - överallt. Scarpetta som krogkoncept bygger i sin tur på folklighet i all anspråkslöshet. Centralt belägen, surrig och nästan alltid fullsatt, är Scarpetta ett bevis på att marknaden för Ingrossos ännu inte är mättad.

Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför går jag hit? Ryktet på stan säger att Emilios lyxcarbonara tillagats på samma vis sedan 1986. Tanken svindlar.
Pris: 450 kr (lite dyrare).
Typiska maträtter: Åsa ́s pastakuddar som vi fyller med chèvreost, ricotta och basilika. Serveras med en parmesancremé, sauterade körsbärstomater, serveras med ruccolasås och rostade valnötter. VONGOLE ALLA EMILIO Färsk linguini tillagad med vongolemusslor som vi fräser i vitt vin, körsbärstomater, pepperoncini, vitlök, persilja. GARGANELLI AL RAGU DI PORCINI Strimlad oxfile brässerad i marsalavin med en ragu på karljohansvamp. Toppas med en tryffel- och mascarponekräm.
Bra att veta: Hundar i väska välkomna. Barn under 13 år välkomna första sittningen, därefter rekommenderas barnvakt.
Vad tycker andra? Betyg 6 av 10 (mat) i Di Weekend sep- 21
Kök: Italien
Extra information: Flera glutenfria, vegetariska och veganska alternativ finns, liksom menyförslag för små och storas sällskap.
En sak till: Cash är inte längre king. Medtag plastkort eller gängse alternativ.

Kontaktuppgifter

Telefon

08-4119041


Öppettider

Öppet
måntor
11:30 – 23:00
frelör
11:30 – 00:00
sön
12:00 – 23:00


Vasastan

Drottninggatan 71a, 11136, Stockholm
Scarpetta (by Ingrosso)

Drottninggatan 71a

Till toppen