Nobelt värre i källaren

Stadshuskällaren har serverat Nobelmiddagar till vanligt folk i åratal. Men den största anledningen till ett besök torde ändå vara den magnifika lokalen och dess välvda tak.

Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför ska jag välja Stadshuskällaren? För att få en känsla av högtidlighet och grace till middagen.
Pris: 285 kr (medel). Lunch 145 kr (lite dyrare).
Typiska maträtter: Vildand med kräm på persiljerot, maltstekt persiljerot samt chips och andsky smaksatt med libbsticka och timjan. Terrine på fågel med svart vitlök. Hjort med kräm på confiterad vinterkål samt kolsyrat äpple, krispig grönkål och sky smaksatt med juice från rostad kål, gelé på äpple och tranbär samt rostade hasselnötter.
Bra att veta: Fjolårets Nobelmeny måste bokas tre dagar innan och kostar 1865 kr. Äldre Nobelmenyer kräver sällskap på tio personer eller fler.
Extra information: Avsmakningsmeny finns tillgänglig för 695 kr.
En sak till: Missa inte Chef's Table för två precis vid köket.

Restaurangen lockar mer turister än stockholmare, då det går att avnjuta valfri Nobelmiddag sedan 1901 här – om man bokar långt i förväg med ett större sällskap. Men den "vanliga" maten håller också hög klass, även om den kanske inte är i paritet med den storslagna matsalens prakt. Vackra väggmålningar, ljusträd och svarta gardiner ger restaurangen en gammal och mondän kvalité som är svår att värja sig mot. Som stockholmare kan man alltså gott leka turist i sin egen stad och göra ett besök på Stadshuskällaren.


Kontaktuppgifter

Telefon

08–58621830


Öppettider

Stängt
måntis
11:30 – 14:00
onsfre
17:00 – 23:00
lör
17:00 – 23:00


Kungsholmen

Hantverkargatan 1, 11221, StockholmStadshuskällaren

Hantverkargatan 1

Till toppen