Bruden med bärsen

Har du ägnat dagen åt att hugga skog, bestiga berg eller simma i havet? Eller bara bråkat med kopiatorn på kontoret? Varva ner med ett par öl och en tallrik chili hos Sue Ellen.

Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför går jag hit? Perfekt kvällshäng för den som är väldigt hungrig, gillar god IPA och har ett högt bullrande skratt.
Pris: 230 kr (medel). Lunch 130 kr (medel).
Typiska maträtter: Schweizerschnitzel av kalv fylld med Blackyskinka och emmentalerost med rödvinssky, ärtor och potatis. Sydfransk fisksoppa med smak av tomat, curry, apelsin och saffran.
Lokal: Mellanstor
Vin och dryck: Stort ölutbud på både kran och flaska. Habil vinlista där det mesta kan fås på glas.
Extra information: Som chambre séparée finns Sailor Jerry-rummet med plats för 20 personer.
En sak till: Alla à la carte-rätter kan beställas i barnportion till halva priset.

Sue Ellen är fru till J.R. i Dallas och själva urmodellen för den desperata tv-seriehemmafrun. Hon har också vissa problem med alkohol, vilket inte kan sägas om krogen på Tulegatan som bär hennes namn – trots dess slogan ”Mer pilsner till folket”. Här tar man öl på allvar med flaskor från hela världen, årlig ölfestival och initierade ölrekommendationer i menyn. Maten är mestadels av det burdusare slaget, inte direkt sofistikerad men rejäl och mättande: schnitzel stor som en världskarta, fullmatad högrevsburgare och knaprigt fläsklägg på ben med surkål. Hjärtlig personal och facila priser bidrar till den avslappnade stämningen.


Kontaktuppgifter

Telefon

072-5319999


Öppettider

Stängt
mån
11:00 – 14:00
tistor
17:00 – 23:00
fre
17:00 – 00:00
lör
17:00 – 00:00


Vasastan

Tulegatan 17, 11353, Stockholm
Sue Ellen

Tulegatan 17

Till toppen