Världsvan vegan

Sveriges första veganska snabbmatskedja är glödhet som en grillad tomat. Hittills serveras Taku-Takus läckra bowls, tacos och ssäm på tre ställen i stan, men räkna med tillökning i takt med att fler och fler upptäcker hur god veganmat faktiskt kan vara.

Coronaviruset/covid-19 Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför går jag hit? Modern vegansk snabbmat för världsmedborgare.
Pris: 100 kr (ekonomi). Lunch 100 kr (medel).
Typiska maträtter: Taco med tikka masala, blomkål, kikärtor och cashew. Ssäm med tofu, shiitake, champinjoner och sesam. Temple bowl med chili, linser och kål.
Bra att veta: Allt på menyn är 100% veganskt.
Lokal: Liten, trångt och mysigt
Ekologiskt tänk: Ja. Djurfria råvaror är bra för miljön och klimatet.
Vin och dryck: Diverse roliga flaskor, både med och utan alkohol.
Extra information: Finns även i Norrsken House på Birger Jarlsgatan 57C samt på Siroccogatan 20 i Sickla. Filialen i Sickla har även öppet på helgerna.
En sak till: Termen "ssäm" kommer från det koreanska köket och betyder att rätten är insvept i ett salladsblad.

Kocken Sebastian Schauermann har drivit legendariska Stockholmskrogar som Food och Rolfs kök, samt skrivit kokböcker, importerat vin och fixat catering. När han startade Taku-Taku häromåret var hans uttalade ambition att laga veganmat som var så bra att den kunde attrahera alla matälskare, även köttätare. Och konceptet tycks fungera utmärkt – lunchtid vallfärdar folk till Paradiset och Norrsken House för att mumsa på de färgglada och läckra snabbmatsrätterna komponerade av tofu, kål, bönor, cashewnötter, kimchi och mycket annat.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-6133600


Öppettider

Öppet
mån
09:00 – 21:00
tisfre
08:00 – 21:00
lörsön
09:00 – 21:00


Södermalm

Brännkyrkagatan 62, 11823, Stockholm


Tips: Kolla gärna restaurangens hemsida http://takutaku.se för att säkerställa öppettider och övrig information. Rapportera gärna eventuella felaktigheter till oss.

Taku-Taku

Brännkyrkagatan 62

Till toppen