Stort semmeltest med Daniel Roos i spetsen!


Snart är det dags för 2020 års semmeltest. Kan du inte vänta? Här kommer fjolårets provning i repris. Jakten på semlornas semla har onekligen ställt fastlagsbullen på sin spets och lämnat såväl besvikelse som ren fettisdagssglädje i sina gräddstinna spår. Häng med Krogguidens expertjury under ledning av Daniel Roos när vi provar hela 16 kvalitetssemlor från Stockholms bästa bagerier. Och vinnare är...

Årets semmeltest 2020 hittar du här: https://www.krogguiden.se/toplists/view/id=32Startfält: Brot, Ritorno Konditori, Vete-Katten, Valhallabageriet, Gunnarsons, Tössebageriet, Mr Cake, Thelins, Brioche, Bageri Petrus, Lillebrors bageri, Bageriet Bulleboden, Bageri Passion, Lundbergs Konditori, Konditori Droppen, Cafe Pascal. Vi provade till en början sexton semlor varav 10 har gått till final.
Så gick testet till:

Samtliga semlor inhandlades samma dag som testet utfördes. En jury på fem personer med Daniel Roos i spetsen har sedan blindtestat och bedömt semlornas utseende och smak och satt sitt betyg. Dessa har slutligen räknats samman till ett medelbetyg som har avrundats. Daniel Roos är en av Sveriges främsta konditorer. Han var under sex års tid chefskonditor på Operakällaren och ansvarade bland annat för Victoria och Prins Daniels bröllopsdessert i juni 2010. Han har också skrivit flera böcker.

 


   

Ensam semla i genomskärning.

 Tänk på att upplevelsen av en semla kan variera. Vissa bagerier bakar bröden flera gånger om dagen och spritsar grädden a la minute. Andra producerar sina semlor på morgonen och distribuerar ut dom till sina butiker. Det är alltså stor skillnad på en minutfärsk semla och en som är uppemot 5-10 timmar gammal. En semla som står i kylen för länge riskerar alltid att ta smak.


Ok, vem är det som städar? 

 

 

Till toppen