Pod - Stefano Catenacci - Bröllopskock och hovtraktör
Senaste poddarna
Populära Sandhäxan med Mattias, William och Jerka!
20 apr. 2022
Idag träffar vi nästan hela gänget bakom den populära mackkrogen Sandhäxan. Mattias Svensson William Thorén och Erik “Jerka” Johansson. Vi pratar om kompisarna som blev med krog. Om favoritkrogar i Stockholm och så blir det lite snack om Bonusfamiljen med Jerka.
Missa inte nya Strandhäxan intill Djurgårdsbron som öppnar till sommaren! 7 x barer, goda mackor (så klart), vin och en dj!
Krogar som vi pratar om:
https://pingssakura.com
https://www.elcaminopalma.es/en/
https://www.tennstopetgrill.se
https://esperia.nu
https://www.animorestaurant.se
https://www.barubu.se
https://brosarpsrestaurang.se
https://sturehof.com
Krogtrender 2020 - Vi pratar bistronomi, nya koncept och kikar i kristallkulan på kommande krogtrender.
29 dec. 2019
Hur såg krogåret 2019 ut och vad kan vi förvänta oss av 2020? Krogpodden trendspanar tillsammans med Viggo Cavling och Lennart Wallander från Food & Friends. Vi pratar om det asiatiska köket, klimatsmarta krogar och Stockholms bästa restauranger. Och vem vet vad 2020 har att bjuda på?
Reklam: Vill du bli statist?
24 okt. 2019
www.statist.se - Oavsett om du bara tycker om att synas i TV eller om du redan har kommit igång med din skådespelarkarriär så ska du bli medlem hos Statist.se Vi hjälper dig att synas samtidigt som vi håller dig informerad om intressanta statist, skådespelare, modell, event, castings, gratis publikbiljetter och mycket mer.
Krogtrender 2019 - Vi pratar vinbarer, mellanrätter, fermenterade mat och solo dining.
18 feb. 2019
Hur såg krogåret 2018 ut och vad kan vi förvänta oss av 2019? Krogpodden trendspanar med Rebecca Brage Stockholm food, Klas Lindberg restaurang Portal och Lennart Wallander Food & Friends. Vi pratar vinbarer, mellanrätter, fermenterade mat och solo dining. Fortsätter veganiseringen? Och vem vet års stora grej?
Maximillian Lundin & Alexandra Lundbladh - Vegan på krogen!
24 aug. 2018
Varför ska vi äta vegansk mat? Är det för djurens skull, miljön, hälsan eller för att Beyoncé är vegan? Vi pratar med Maximillian Lundin, kock, hälsofreak och förespråkare för vegansk mat samt Alexandra Lundbladh, redaktör på Nöjesguiden. Funderar du på att bli vegan eller är du nyfiken på vad det innebär? Du får svaren här!
Roy Fares & Mattias Ljungberg - It's a Wrap
17 maj 2018
Dom driver det superpopulära fiket MR Cake tillsammans. Roy berättar om uppväxten i Libanon och sina funderingar på Let's Dance. Mattias lägger ut texten om den hajpade semmelwrapen, Prins Carl Philips poprocks-tårta och det godaste kaffebrödet du kan äta. Och glöm inte vegandrevet - är man inte på deras sida är man en mördare!
Krogtrender 2018 - Vi pratar veganisering, orenlärig asiatisk mat, chilidrycker...
21 dec. 2017
Hur såg krogåret 2017 ut och vad kan vi förvänta oss av 2018? Krogpodden trendspanar med Johanna Westman, Viggo Cavling och Lennart Wallander. Vi pratar veganisering, orenlärig asiatisk mat, chilidrycker, sensuell servering, solo dining, gourmetpasta och grumliga naturviner som smakar saft. Är hipstern död? Är fisk godare än kött? Kan nästa års stora grej vara afghansk och persisk mat? Viggo talar sig varm för digitalisering, Johanna tipsar om sin hemliga favoritfredagslunch på Söder och Lennart konstaterar att vi bara är i början av att förstå vad maten faktiskt gör med oss.
Mathias Dahlgren – stjärnkrögaren som kom in genom personalentrén
1 dec. 2017
Han har som enda svensk vunnit Bocuse d'Or och är känd för sina stjärnkrogar Bon Lloc, Matsalen och Matbaren. I år har han förvånat han alla förståsigpåare genom att öppna vegetariska restaurangen Rutabaga. I Krogpodden pratar Mathias Dahlgren om sin arbetsnarkomani, franska bulldoggen Bacon, hur det känns att för första gången få dåliga recensioner och vikten av vardagligt mys – både på krogen och hemma. Hur är det att driva fine dining-krog när man är bondpojk från en liten by i Västerbotten? Och vilken av alla kända gäster genom åren är det som har gett honom tunghäfta? ”Jag är inte så förtjust i ordet gastronomi – ordet mat är mycket trevligare” sammanfattar Mathias. Foto Måns Dohns
Mästerkock, inspiratör, domare: Markus Aujalay.
6 sep. 2017
”Förr kunde barn nästan bli lite mobbade i skolan om de gillade en rätt som ingen annan tyckte om. Idag är det tvärtom – man är cool om man vågar äta olika saker och stå för det” menar Markus Aujalay. Markus började själv laga mat som barn och har sedan dess jobbat på landets mest prestigefyllda restauranger samtidigt som han korat nya vinnare i Sveriges mästerkock. Hur gick hans egen audition för tv-programmet till? Och vilken rätt har varit allra godast genom alla säsonger? I Krogpodden ger Markus svar på frågorna, berättar om första mötet med Werner Vögeli på Operakällaren och ger sina bästa råd till nya unga kockar.
TV-kocken Karl Ljung
6 juni 2017
Hur packar man ett ostron till skolutflykten på bästa sätt? Karl Ljung, känd från Kockarnas kamp och egna restaurangen Hillenberg, pratar matresor med familjen, vin som väcker starka känslor och vilka Stockholmskrogar han själv helst besöker.
Du vet väl att Krogguidens pod finns på Apple Podcasts och Spotify! Sök på Krogpodden eller klicka här för att komma direkt till podcasten.
