Fine dining med hajpad duo
I ett kreativt myller av dynamiska duos, kulinariska vardagsrum och innovativa krogkoncept räcker det just nu om du kan två namn: Adam och Albin. Skälet till det är att praktiskt taget allt som dessa gossar rör vid tycks bli snackisar, som blir till succéer, som blir till toppkrogar. Med Adam/Albin har de såklart gjort det igen, med en lika lyxig som avslappnad version på fine dining i nordisk regi.
Varför ska jag välja Adam/Albin? Du har länge undrat vad som egentligen menas med att "smakerna sitter".
Pris:
Middag 2950 kr ($$$$)
Typiska maträtter: Kammussla med zucchini, mandelmjölk och ängssyra. Vaktel med brynt lök, majs, rökt soja och polenta.
Bra att veta: Javisst står Adam och Albin även bakom färgstarka Misshumasshu och välbesökta sommarkrogen Ön.
Lokal:
Mellanstor
Vad tycker andra? Betyg 9 av 10 (mat) i Di Weekend mars -23. En stjärna i Guide Michelin juli -22. Betyg 9 av 10 (mat) i Di Weekend okt -21.
Vad tycker Google? Betyg 4.8 av 5.
Kök:
Crossover
Vin och dryck: Lång och initierad vinlista. Dryckespaket 1500 kronor. Alkoholfritt alternativ 1000 kronor.
Extra information: Några platser varje kväll är vikta åt drop in-gäster. En vegetarisk eller pescetariansk meny kan serveras om den förbeställs.
Antal sittplatser: 50
En sak till: Adam/Albin stänger vid årsskiftet – och ger plats åt en ny restaurang vid Gustav Adolfs Torg. Ett projekt de beskriver som sin mest ambitiösa satsning på restaurang hittills.
Kontaktuppgifter
Telefon
08-4115535
Öppettider
Öppet
mån–lör
18:00 – 01:00