Köttpalatset där tiden stannat

"Gastronomisk kvalitetskult" – "Som att stiga in i min barndom" – "Roy Andersson verkar ha regisserat upplägget" – "Franskt så det förslår" – "Precis det som kommunisterna på Söder hävdar att Östermalm inte är"... Det finns många åsikter om egensinniga Cassi.

Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför går jag hit? Var annars kan man få en perfekt grillad steak frites serverad på orange plastbricka?
Pris: 250 kr (medel). Lunch 110 kr (medel).
Typiska maträtter: Entrecôte med bearnaise och pommes frites. Kalvlever med bacon. Schweizerschnitzel.
Lokal: Mellanstor
Vad tycker andra? Cassi är ett älska-eller-hata-ställe. Somliga blir själaglada och nostalgiska av den helgjutna och udda atmosfären medan somliga tycker att det är onödigt dyrt för okej mat och ful inredning.
Vin och dryck: Kort men genomtänkt vinlista.
Extra information: För de små finns en särskild barnmeny.
Familjerestaurang: Ja.
Lunch Dagens lunch serveras vardagar kl 10:45-14:00 och kostar 110 kr.
Inredningsdesign: Helt unik.
En sak till: Jan Guillous stamlokus.

Cassi på högadliga Narvavägen är en egensinnig gökunge i Stockholms krogfauna. Inredningen andas allt annat än sval nordisk minimalism: orange heltäckningsmatta och dito plastbrickor kontrasterar mot mörkbruna stolar och vitputsade väggar. Atmosfären är murrig och ljuset dämpat. Har vi hamnat på after-ski i Alperna eller på en vägkrog längs E20? Det har sett precis likadant ut sedan 70-talet, och en del gäster har hängt med längre än så. Maten går i samma stämning: idel slitstarka 1900-talsklassiker, tillagade till perfektion med avslappnad proffsighet. Kulturkoftor, affärsmän, barnfamiljer, grevar och frankofiler – alla är lika välkomna.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-6617461


Öppettider

Stängt
onslör
16:00 – 21:00
sön
13:00 – 20:00


Östermalm

Narvavägen 30, 11522, Stockholm


Tips: Kolla gärna restaurangens hemsida http://www.cassi.se för att säkerställa öppettider och övrig information. Rapportera gärna eventuella felaktigheter till oss.

Cassi

Narvavägen 30

Till toppen