Frankrike på franska

Glöm att ordet bistro numera är så slitet att det till och med pryder SJ:s plastinpackade restaurangvagn. Här stavas det med T på slutet och står för rejäl fransk husmanskost i bohemisk miljö.

Coronaviruset/covid-19 Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför går jag hit? Genuin fransk mat utan trendängslighet levererad med hemgjord charm.
Pris: 240 kr (medel).
Typiska maträtter: Moules marinière. Souris d'agneau (lammskank). Kanin med senapssås.
Bra att veta: Ingen bordsbokning, är det fullt får man vänta i baren.
Lokal: Liten, trångt och mysigt
Kök: Franskt
Vin och dryck: Inte jättestort men genomtänkt utbud franska viner.
Antal sittplatser: 25

Såhär på 10-talet ska var och varannan krog heta något med bistro och göra allt för att fånga hipsterpubliken med ”den rätta Pariskänslan” med fejkslitna lädersoffor, rutigt golv och kuriösa illustrationer av styckningsscheman. Bistrot Paname gör sig inga sådana bekymmer – här infinner sig den franska airen helt naturligt bland gamla tummade Paris-Match, stora glas pastis och muntra chansoner som den rufsiga och småskäggiga personalen nynnar med i. Menyn är kort men saknar inget: sniglar, grodlår, bouillabaisse, choucroute, moules marinière och bœuf bourguignon.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-314338


Öppettider

Stängt
tisfre
17:00 – 01:00
lör
18:00 – 01:00


Vasastan

Hagagatan 5, 11348, Stockholm


Tips: Kolla gärna restaurangens hemsida https://www.facebook.com/pages/Bistrot-Paname/150235308360964 för att säkerställa öppettider och övrig information. Rapportera gärna eventuella felaktigheter till oss.

Bistrot Paname

Hagagatan 5

Till toppen