Burgare vid bardisken

Efter flytten från Sveavägen fortsätter Stockholms hamburgarentusiaster att ösa lovord över burgarna som serveras på Franky's.

Coronaviruset/covid-19 Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsidan eller facebooksida.
Varför går jag hit? Är detta faktiskt Stockholms godaste hamburgare?
Pris: 100 kr (ekonomi).
Typiska maträtter: Originalburgare med salad, karamelliserad lök m.m. Texasburgare med bbq-sås, bacon, ost och picklad rödlök.
Bra att veta: Liten och kal lokal som inte direkt lämpar sig för långsittning.
Lokal: Liten, trångt och mysigt
Vad tycker andra? Tongivande bloggen Burgerdudes ger högsta betyg.
Vin och dryck: Öl, vin, Fritz-kola m.m.
Antal sittplatser: 12
En sak till: Pris från 98 kr (160 g) till 165 kr för en 320 g Lafayette.

Franky's höll länge till framför Hard Rock Café på Sveavägen och såg mest ut som en lagom deppig Sibyllakiosk. Alla burgeristas visste emellertid att den modesta ytan dolde självaste högrevshimlen – burgarna var kända som stans läckraste. Nu har ägaren Shahram Alavi tagit steget och utökat i nyborstade lokaler på Tegnérgatan. Bakom den NY-inspirerade bardisken möts man av en trevlig kock med stor kunskap, och de nymalda burgarna smälter i munnen tillsammans med fräscha tillbehör och hemlagade såser.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-227722


Öppettider

Stängt
mån
lunch
11:00 – 14:00
tisfre
16:00 – 22:00
lunch
11:00 – 14:00
lör
16:00 – 22:00


Vasastan

Tegnérgatan 16, 11358, Stockholm


Tips: Kolla gärna restaurangens hemsida https://www.instagram.com/frankysburger/ för att säkerställa öppettider och övrig information. Rapportera gärna eventuella felaktigheter till oss.

Franky's

Tegnérgatan 16

Till toppen