Ljusår från snabbnudlar - Stängd!

Den här opretentiösa japanen är nästintill omöjlig att upptäcka längs Birger Jarlsgatan, men håll utkik efter en barnsligt färgglad liten skylt. Här inne gömmer sig nämligen heta, matiga nudelsoppor och saftiga fläskfärsknyten.

Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför går jag hit? Gigantiska, värmande och mättande nudelsoppor i avslappnad atmosfär.
Pris: 170 kr (ekonomi). Lunch 115 kr (lite dyrare).
Typiska maträtter: Shio Ramen (nudlar i havssaltsbuljong med tillbehör). Kimchi yakisoba (stekta nudlar med fläsk, kimchi och grönsaker).
Bra att veta: Inget stort vegetariskt utbud.
Kök: Asien
Vin och dryck: Öl, vin och sake.
Extra information: Fredagar och lördagkvällar är det säkrast att boka bord.
Antal sittplatser: 40
En sak till: Systerkrogen Sushibar Ki-Mama på Observatoriegatan 13 är ett av stans bästa sushiställen.

Från väggen i den spartanskt inredda lokalen kikar en jättelik mosaikval ner på Vasastansstammisar och japaner med hemlängtan som avslappnat sörplar ur rejäla keramikskålar fyllda av nudelsoppa. Vaktelägg, fläsk, wontonknyten, böngroddar och bambuskott simmar behagfullt i mustiga miso-, soja- och sesambuljonger. Längst in i lokalen finns baren där såväl ensamätare som par på dejt kan tjuvkika på svettiga kockar. På Ki-Mama är det lätt att hoppa in och värma sig en blåsig vardagkväll, eller ladda för fredagsfilmen på någon av biograferna längre ner på Birger Jarlsgatan.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-155539


Öppettider

Öppet
månfre
11:30 – 21:00
lörsön
17:00 – 21:00


Vasastan

Birger Jarlsgatan 93, 11145 , Stockholm
Ki-Mama Ramen - stängd!

Birger Jarlsgatan 93

Till toppen