Nudlar för nollåttor

Ai Ramen påstår själva att de är Stockholms första ramenbar med egentillverkade nudlar. Smårätter och sake finns också på menyn.

Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför går jag hit? Sörpelvänlig nudelbar med snyggt avskalad inredning och slinka-in-atmosfär.
Pris: 155 kr (ekonomi). Lunch 140 kr (lite dyrare).
Typiska maträtter: Tonkotsu-ramen med fläskbuljong, fläsksida, bränd lök och tunna vetenudlar. Yasai-ramen med rostad svampbuljong, king oyster, shiitake, broccoli, tofu och vetenudlar.
Bra att veta: Missa inte smårätterna. Fråga om det finns någon råbiff eller laxtartar.
Lokal: Liten, trångt och mysigt
Vin och dryck: En handfull vinflaskor, japansk och svensk öl, sake, plommonvin.
Extra information: Filial på Gamla Brogatan 27.
Lunch Serveras kl 11-16 måndag-fredag. Några olika nudelrätter som kan kompletteras med tillägg.
En sak till: Extremt prisvärt!

Världens äldsta nudlar är 4000 år gamla och hittades i ett lerkrus i Huang He-floden utanför Peking. När nudlarna sedermera hoppade över havet och landade i Japan kallades de ramen, och under det namnet har de integrerats fullständigt i matkulturen inte bara i Tokyo utan även på krogar och i studentkök världen över. I En Gul och en Fuls gamla lokal på Erstagatan står numera en äkta nudelmaskin importerad från Japan och levererar genuina nudlar som doppas i rykande umami-stinna buljonger och serveras rakt över disk.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-6437180


Öppettider

Öppet
månfre
12:00 – 21:00
lunch
11:30 – 14:30
lörsön
12:00 – 21:00


Södermalm

Erstagatan 22, 11636, Stockholm


Tips: Kolla gärna restaurangens hemsida http://www.airamen.se för att säkerställa öppettider och övrig information. Rapportera gärna eventuella felaktigheter till oss.

Ai Ramen

Erstagatan 22

Till toppen