Genuint och fräscht

Liten, genuin och opretentiös sushibar som inte krånglar till det i onödan utan satsar på att göra klassikerna helt rätt. Alltid pålitligt, alltid bra.

Coronaviruset/covid-19 Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsidan eller facebooksida.
Varför går jag hit? Vasastans vassaste vardagssushi.
Pris: 120 kr (ekonomi). Lunch 90 kr (medel).
Typiska maträtter: Olika sushikombinationer. Temakistrutar. Maguro-don med rå tonfisk, kimchi och sesam. Chibe-fiskgryta.
Lokal: Liten, trångt och mysigt
Vin och dryck: Inget utskänkningstillstånd. Vatten, genmaicha-te, lättöl.
Extra information: Missa inte filialen Ramen Ki-Mama på Birger Jarlsgatan som serverar – just det – ramen.
Antal sittplatser: 15
Lunch Serverar samma rätter dag och kväll.
En sak till: Givetvis finns även take-away.

Stockholm är en storartad sushistad. Förutom överflödet av halvhyggliga sushiställen i varje gathörn och galleria har vi ju numera två Michelinbestjärnade sushikrog – Sushi Sho och Imouto. Hundra meter från Sushi Sho ligger Ki-Mama, som aldrig kommer att få några stjärnor men ändå är the place to be när sushisuget gör sig påmint en kylig onsdagseftermiddag. Det är detaljerna som gör det: riktiga japaner bakom disken, musslor i misosoppan... och en maguro-don (rå tonfisk, kimchi, ris och sesamfrön) som för blott 95 kr är en av stans största smakupplevelser alla kategorier.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-333482


Öppettider

Öppet
månfre
11:30 – 21:00
lörsön
15:00 – 21:00


Vasastan

Observatoriegatan 13, 113 29, StockholmTips: Kolla gärna restaurangens hemsida https://kimama.restaurant/en för att säkerställa öppettider och övrig information. Rapportera gärna eventuella felaktigheter till oss.

Kimama Sushi

Observatoriegatan 13

Till toppen