Genuint och fräscht

Liten, genuin och opretentiös sushibar som inte krånglar till det i onödan utan satsar på att göra klassikerna helt rätt. Alltid pålitligt, alltid bra.

Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför ska jag välja Kimama Sushi? Vasastans vassaste vardagssushi.
Pris: 120 kr (ekonomi). Lunch 90 kr (medel).
Typiska maträtter: Olika sushikombinationer. Temakistrutar. Maguro-don med rå tonfisk, kimchi och sesam. Chibe-fiskgryta.
Vin och dryck: Inget utskänkningstillstånd. Vatten, genmaicha-te, lättöl.
Extra information: Missa inte filialen Ramen Ki-Mama på Birger Jarlsgatan som serverar – just det – ramen.
Antal sittplatser: 15
Lunch: Serverar samma rätter dag och kväll.
En sak till: Givetvis finns även take-away.

Stockholm är en storartad sushistad. Förutom överflödet av halvhyggliga sushiställen i varje gathörn och galleria har vi ju numera två Michelinbestjärnade sushikrog – Sushi Sho och Imouto. Hundra meter från Sushi Sho ligger Ki-Mama, som aldrig kommer att få några stjärnor men ändå är the place to be när sushisuget gör sig påmint en kylig onsdagseftermiddag. Det är detaljerna som gör det: riktiga japaner bakom disken, musslor i misosoppan... och en maguro-don (rå tonfisk, kimchi, ris och sesamfrön) som för blott 95 kr är en av stans största smakupplevelser alla kategorier.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-333482


Öppettider

Stängt
månfre
11:00 – 21:00
lörsön
13:00 – 21:00


Vasastan

Observatoriegatan 13, 113 29, Stockholm


SyskonrestaurangerKimama Sushi

Observatoriegatan 13

Till toppen