Chilihetta, kryddighet, syra, örtaromer – här finns de genuina och gomkittlande vietnamesiska smakerna, vare sig du är ute efter läckert drypande street food eller franskkolonialt inspirerade finrätter.
Coronaviruset/covid-19Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför går jag hit?Smakrik vietnames med genomtänkta detaljer. Inte är det dyrt heller.
Pris:
185 kr (medel).
Lunch 109 kr (lite dyrare).
Typiska maträtter: Ankbröst marinerat i Saigonkanel, stjärnanis, ingefära och honung, serverat med apelsinsås, klibbigt ris och sparrissallad. Sommarrullar med vildfångade räkor, färska grönsaker, örter och hemrörd majonnäs.
Lokal:
Mellanstor
Ekologiskt tänk:Använder framför allt ekologiska och närodlade råvaror. Fisk och skaldjur är grönlistade, KRAV-, MCS- eller ASC-märkta. Inga odlade tigerräkor.
Vad tycker andra?"Mycket god klass" enligt White Guide.
Vietnamesiskt är trendigt i stan och nya krogar poppar upp som shiitakesvampar ur asfalten. Minh Mat höjer sig från mängden genom sin fingertoppskänsla och omsorg om detaljerna. Den pedagogiskt upplagda menyn vittnar om respekt för såväl djur och miljö som för matlagningshantverket – inget slarv, inga gimmickar, inga genvägar. Naturligtvis serveras den vietnamesiska nationalsoppan pho och den hippa fläskbaguetten banh mi, men också ovanligare kreationer som grillad hajmal i bananbladspaket och smörstekta grodlår med bok choy. Lokalen är avskalat men trivsamt inredd med enkla fräscha trämöbler och vietnamesiska retroaffischer.
Varför går jag hit? Kanske finns det typ tre stockholmare som inte gillar thaikäk. Men alla andra ska se till att mätta suget på rätt krog.
Tips: Kolla gärna restaurangens hemsida http://minhmat.se för att säkerställa öppettider och övrig information. Rapportera gärna eventuella felaktigheter till oss.