Singha vid Zinken

Den anspråkslöst inredda restaurangen Thongwiset på Hornsgatan ser inte mycket ut för världen. Men här smakar det som i Thailand, vare sig du äter klassisk kokosmjölksgryta eller vågar dig på något mer äventyrligt.

Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför ska jag välja Thongwiset? Den där genuina thaikrogen som helt enkelt är lite bättre än alla andra.
Pris: 165 kr (ekonomi). Lunch 130 kr (medel).
Typiska maträtter: Yam Woonsen med skaldjur, glasnudlar, lök, koriander, morötter och tomater. Panengcurry med kyckling, kokosmjölk, söt basilika och chili.
Vad tycker andra? Betyg 4 av 5 i Metro oktober 2016.
Kök: Asien
Familjerestaurang: Ja.
En sak till: På menyn finns laab, den kryddiga fläsksalladen som är Laos nationalrätt. Medan vi förgäves väntar på att Sveriges första laotiska krog ska öppna går vi hit och stillar suget.

Du gillar thaimat. Förstås. Du vet vad galangal och nam pla är. Efter mångåriga studier har du stenkoll på vilket ställe i stan som har den godaste pad thaien. Du kan skillnaden mellan tom kha gai och tom yam och är stolt över att du övat upp din chilitolerans. Ibland snörper du på munnen åt dina okunniga medmänniskor som tror att de förstår sig på det thailändska köket efter att ha varit på paketresa till Phuket. Du vill ha äkta vara – autentiskt och osvenskt. Och därför styr du stegen mot Thongwiset för att frottera dig med de alldeles äkta thailändarna som äter där.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-6691800


Öppettider

Stängt
månfre
15:30 – 21:00
lörsön
12:00 – 21:00


Södermalm

Hornsgatan 85, 11726, StockholmThongwiset

Hornsgatan 85

Till toppen