Cool mondän fröken

Rå fjordlax med jalapeño och ponzu eller hummertaco med shizo och krasse? Som den självsäkra världsmedborgare hon är hämtar Miss Voon sina influenser från både öst och väst.

Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför går jag hit? Modern asiatisk finmiddag med kosmopolitisk air.
Pris: 490 kr (lite dyrare). Lunch 140 kr (lite dyrare).
Typiska maträtter: Tryffeldumplings med shiitakesvamp, kombu och japanskt päron. Oxribs med robatayaki, ingefära och wasabi-kizami.
Bra att veta: Rätterna är av halvstorlek och priset kan lätt dra iväg.
Kök: Asien
Vin och dryck: Europeiskt och amerikanskt vin, japansk sake och shochu, whisky (både japansk och skotsk) och roliga cocktails.
Extra information: Finns även i Uppsala.
Inredningsdesign: Thomas Sandell
En sak till: Hänger ihop med hotell Elite Eden Park och serverar därför även frukost alla dagar i veckan.

Begreppet fusion känns väl lite 1900-tal, men Miss Voon visar att konceptet håller när hon djärvt blandar europeiska och panasiatiska smaker för att slutligen landa i... New York. Den chict rödtintade lokalen med mjuka soffor och svartvita foton på väggarna känns onekligen ganska mycket The Big Apple, och klientelet är kongenialt världsvant och fashionabelt. Alla rätter serveras som halvportioner, som förstås kan provsmakas och delas av flera i sällskapet, och den frejdiga personalen rekommenderar tre-fyra stycken för mättnad och tillfredsställelse. Det finns också en sashimibar där den fisksugne själv kombinerar och betalar per bit.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-50524470


Öppettider

Stängt
måntor
17:00 – 23:00
frelör
17:00 – 00:00


Östermalm

Sturegatan 22, 114 36 , StockholmRestauranggrupp

F12


Miss Voon

Sturegatan 22

Till toppen