En liten fransman på Kungsholmen

Sedan 2007 har Petite France skämt bort stockholmarna med utsökta bakverk, generösa öppettider och franskklingande caféatmosfär.

Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför går jag hit? Frukost, lunch, fika, middag och brunch i franskt perfektionistisk stil.
Pris: 175 kr (ekonomi). Lunch 135 kr (lite dyrare).
Vad finns på menyn: Konfiterad vårkyckling med pommes, parmesanaioli, sky och sallad. Svamprisotto med ost, sparris och tomater.
Bra att veta: Öppnar 07:00, men personal är på plats från 04:00 och öppnar ibland tidigare för de som är uppe i ottan.
En sak till: Missa inte de franska bakverken!

Petite France ligger något undanskymt på Kungsholmen i den fastighet som har äran att vara Sveriges första kollektivhus. Vid invigningen 1935 fanns en restaurang som hade mathissar upp till de flesta lägenheterna i huset. Numera får de boende ta till benen för att begagna sig av Petite Frances baguetter, tarteletter och ostbrickor, men det gör de så gärna. Den murriga lokalen är typiskt fransk och kanske inte för alla smaker, men uteserveringen är stor och en dröm att befinna sig på under sommarmånaderna. Den som är på jakt efter morgonföda finner många frukostalternativ, däribland äggröra, bacon, yoghurt – och en klassisk fransk frukost där syltade bakverk har huvudrollen.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-6182800


Öppettider

Stängt
månfre
07:00 – 18:00
lörsön
07:00 – 17:00


Kungsholmen

John Ericssonsgatan 6Petite France

John Ericssonsgatan 6

Till toppen