På två hjul

Vid Wollmar Yxkullsgatans slut, just utom räckhåll för Zinkens strålkastare, ligger Rosts källare. Här vankas rustik mat, utvalda drycker och viss dragning åt motorfordonsnostalgi.

Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför ska jag välja Rost? Rejäl mat och avslappnad blandning av Mariatorgshipsters och Söderoriginal.
Pris: 150 kr (ekonomi).
Typiska maträtter: Pizza med tomat, mozzarella, salami och ruccola. Tzayspett med quinoa och sallad. Mustig gryta efter säsong.
Bra att veta: Bistro, Mekotek och Yogastudio!
Lokal: Mellanstor
Vin och dryck: Litet men genomtänkt sortiment öl och vin från småproducenter.
Extra information: Några veganrätter på menyn.
Antal sittplatser: 35
En sak till: Står värd för scenevenemang flera dagar i veckan.

Rosts inredning är av den Söderbohemiska sorten, minutiöst komponerad för att se mysigt slumpmässig ut: udda soffor, oljefat, griffeltavlor, femtiotalsbarstolar i krom, ett gammalt piano och en hund som sover på det schackrutiga golvet. Förutom mikrobryggeriöl och vin från små leverantörer serveras ost- och korvplock, pizzor runt hundringen och en handfull andra varmrätter. På den minimala scenen står allt som oftast en jazzkvartett, vissångare eller ståuppare, och i en anslutande lokal finns något så exotiskt som ett mekotek där motorcykelnördar kan plocka isär sina stålbågar. Som ägarna själva säger: Här är mycket snack och en liten verkstad.


Kontaktuppgifter

Telefon

072-3033298


Öppettider

Stängt
tistor
17:00 – 22:00
frelör
16:00 – 23:00


Södermalm

Wollmar Yxkullsgatan 52, 11850, StockholmRost

Wollmar Yxkullsgatan 52

Till toppen