På två hjul

Vid Wollmar Yxkullsgatans slut, just utom räckhåll för Zinkens strålkastare, ligger Rosts källare. Här vankas rustik mat, utvalda drycker och viss dragning åt motorfordonsnostalgi.

Coronaviruset/covid-19 Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsidan eller facebooksida.
Varför går jag hit? Rejäl mat och avslappnad blandning av Mariatorgshipsters och Söderoriginal.
Pris: 150 kr (ekonomi).
Typiska maträtter: Pizza med tomat, mozzarella, salami och ruccola. Tzayspett med quinoa och sallad. Mustig gryta efter säsong.
Bra att veta: Bistro, Mekotek och Yogastudio!
Lokal: Mellanstor
Vin och dryck: Litet men genomtänkt sortiment öl och vin från småproducenter.
Extra information: Några veganrätter på menyn.
Antal sittplatser: 35
En sak till: Står värd för scenevenemang flera dagar i veckan.

Rosts inredning är av den Söderbohemiska sorten, minutiöst komponerad för att se mysigt slumpmässig ut: udda soffor, oljefat, griffeltavlor, femtiotalsbarstolar i krom, ett gammalt piano och en hund som sover på det schackrutiga golvet. Förutom mikrobryggeriöl och vin från små leverantörer serveras ost- och korvplock, pizzor runt hundringen och en handfull andra varmrätter. På den minimala scenen står allt som oftast en jazzkvartett, vissångare eller ståuppare, och i en anslutande lokal finns något så exotiskt som ett mekotek där motorcykelnördar kan plocka isär sina stålbågar. Som ägarna själva säger: Här är mycket snack och en liten verkstad.


Kontaktuppgifter

Telefon

072-3033298


Öppettider

Stängt
onstor
17:00 – 22:00
frelör
16:00 – 23:00


Södermalm

Wollmar Yxkullsgatan 52, 11850, Stockholm


Tips: Kolla gärna restaurangens hemsida http://www.roststockholm.se för att säkerställa öppettider och övrig information. Rapportera gärna eventuella felaktigheter till oss.

Rost

Wollmar Yxkullsgatan 52

Till toppen