Hajpat från Japan

Akki Sushi vid Medborgarplatsen var länge känt som förstahandsvalet för Stockholms sushikonnässörer. Sedan kocken Carl Ishizaki flyttade över till Vasastan har hyllningarna inte låtit vänta på sig. Här serveras sushi i världsklass.

Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför ska jag välja Sushi Sho? Hål i väggen med världsmetropolkänsla och exceptionellt bra sushi.
Pris: 985 kr (dyrt).
Typiska maträtter: Sojagravad äggula, tonfisktataki och okra. Shochumarinerad fjärilsmussla med rostad majspuré. Västkustkrabba med ponzugelé.
Bra att veta: Endast en meny, cirka femton serveringar för 595 kr. Hela baren får maten samtidigt i sittningar, en servering i taget, direkt från kocken. En sittning tar ca 1 timme. Tre sittningar på vardagar och fem på lördagar.
Ekologiskt tänk: Arbetar med lokal produktion och ekologiskt hållbart fiske.
Vin och dryck: Bra sortiment av sake, vin och japansk öl.
Extra information: En stjärna i Guide Michelin.
Antal sittplatser: 15
En sak till: Lång väntetid för bord. Prova att ringa vid öppning kl 15 så kan du skriva upp dig på väntelistan.
Tags: Foodie Trångt

Beteckningen edomae står för sushi så som den serveras i Tokyo, efter stadens gamla namn Edo. Och Sushi Sho satsar likt få andra sushiställen i Stockholm på autenticiteten – besökaren möts av upphängda fyrkantiga noren-tygflaggor i dörröppningen, riset är importerat från Japan, sojan hantverksmässigt tillverkad och fisken inte bara ”grymt bra” (enligt Sushi Sho själva) utan också utvald med hänsyn till hållbarhet och miljö. Det är bara att tränga sig ner vid baren och låta sig överraskas av en omakase, kockens val av de absolut bästa bitarna för dagen.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-303030


Öppettider

Stängt
tistor
17:00 – 23:00
frelör
13:00 – 23:00


Vasastan

Upplandsgatan 45, 113 28, StockholmSushi Sho

Upplandsgatan 45

Till toppen