Finsmakarnas food court

I kvarteret Tritonia i Gamla stan driver Daniel Crespi sitt matimperium med högprofilerade restaurangerna Djuret, Pubologi, Omakase Köttslöjd och Tweed Bar. På The Burgundy kan du prova rätter från alla krogarna, kombinerade med utvalda drycker.

Varför går jag hit? Vinbar där du kan plocka det göttaste ur Gamla stans bästa krogar.
Pris: 250 kr (medel).
Typiska maträtter: Råskuren hälleflundra med kålrabbi, fänkål, rostade solrosfrön och brynt smör. Krispig grissida med bakat äpple, hasselnötter och krämig potatis. Älghjärta från Hälsingland med sprängticka och ägg.
Bra att veta: Det går att boka bord, men majoriteten av platserna är sparade för drop in-gäster.
Lokal: Liten, trångt och mysigt
Etiketter: Bar, Foodie, Vin
Vin och dryck: En av stans största vinkällare. Och mottot "Vin för alla!". Och en massa rolig öl.
Extra information: Menyn består framför allt av smårätter och ändras ofta.
Antal sittplatser: 20

Begreppet food court kan översättas med restaurangtorg och har tills nyligen mest varit förknippat med ansamlingar av snabbmatskedjor i shoppinggallerior. Men på sistone har fler och fler insett den enkla genialiteten i att servera mat från flera krogar under samma tak, och intressanta alternativ har börjat poppa upp här och var. The Burgundy på Yxsmedsgränd har nyligen gjorts om från renodlad vinbar till avslappnad provsmakningsarena för kvarterets alla kända krogar – en "gastronomisk ormgrop" där foodies och oenofiler (vinälskare) kan testa till exempel Pubologis ångade hjärtmusslor, Tweeds briocheslider eller en tallrik blandade charkuterier från Omakase Köttslöjd.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-50640085


Öppettider

Stängt
månlör
17:00 – 01:00


Gamla Stan

Yxsmedsgränd 12, 11128, Stockholm




The Burgundy Mini Bistro Food Court

Yxsmedsgränd 12

Till toppen