Viner från världen

Niklas Ekstedts vincafé Tyge & Sessil fokuserar på naturviner från små och udda producenter världen runt. Tanken är att atmosfären ska vara avslappnad och opretentiös, med okomplicerad mat som ackompanjemang till dryckerna.

Pris: 190 kr (medel).
Typiska maträtter: Bifftartar med picklad majrova och senap. Kalvtunga med gulbeta och getost. Rostad spetskål med broccolikräm och pecorino.
Varför går jag hit? För den som vill hänga med är det numera vinbarsdejter som gäller.
Bra att veta: Prova gärna de drickvänliga vinerna från Australien.
Lokal: Liten, trångt och mysigt
Ekologiskt tänk: Ja.
Vad tycker andra? Betyg 5 av 6 i SvD juni 2017.
Etiketter: Bar, Vin
Vin och dryck: Vin, vin och åter vin. "Gärna från underrepresenterade områden runt om i världen och gjort på druvor vi inte visste fanns."
Extra information: Öl, någon? Enkelt, det finns bara en flaska att välja på.
En sak till: Det mystiska namnet sägs ha något med husets historia att göra.

Allt fler hipsters överger numera sitt älskade öl för vin, och Niklas Ekstedts och Maximilian Mellfors nya ställe Tyge & Sessil har alla möjligheter att bli stans hetaste tillhåll för avantgardistiska vindrickare. Cirka 300 sorter, framför allt naturviner från ovanliga regioner, serveras tillsammans med enkla maträtter som tagits fram för att passa innehållet i glasen. Trots nördfaktorn ska vincaféet erbjuda något för alla och vara "lättillgängligt och lite stökigt" enligt ägarduon.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-54507600


Öppettider

Stängt
månsön
16:00 – 01:00


Östermalm

Brahegatan 4, 11437, Stockholm



Restauranggrupp

Stureplansgruppen


Tyge & Sessil

Brahegatan 4

Till toppen