(Verk)ligen vinvänligt i Vasastan

Behöver vi verkligen en streetsmart vinbar till i Vasastan? Svaret är tveklöst ja. Dels för att vi inte orkar med fler fuktiga picnic-filtar med gängse ljummen bib i Wasaparken. Dels för att det verkligen är något avväpnande med den här typen av kvartershak som väcker medelhavsmentaliteten inom oss. Vinverket på Norrtullsgatan är förstås inget undantag, trots att stadsdelen redan har en mycket bra spridning per capita på såväl marconamandlar och chark som amorone.

Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför ska jag välja Vinverket? In vino veritas. Det är sen gammalt.
Pris: 280 kr (medel).
Typiska maträtter: Bouqerones på strömming, Pâté de Campage, cornichons och fransk senap,Kalvflankstek, bakad fänkål & charlottenlökscreme,
Bra att veta: Minst 50 glasviner och 1 taggad sommelier på plats.
Vin och dryck: Som sagt. Vin som passar alla smaker och plånböcker.
Extra information: Vinprovningar löpande. Håll utkik!
En sak till: Hörde vi skål?

Ja, bara tanken på att kunna njuta några av de där nogsamt utvalda, lite finare dropparna på glas, är en lyx som den urbana Stockholmaren lätt kan gå igång på. För att inte tala om, vänja sig vid. Med ett generöst, delvis outforskat utbud och ett brett prisspann, finns det garanterat något för alla smakpreferenser. Det blir såklart en stor del franskt och italienskt, men även spanskt, amerikanskt och naturvin. Till det en föränderlig och flexibel meny om smårätter med smak av medelhavet.


Kontaktuppgifter

Telefon

Tel:08-330400


Öppettider

Stängt
tistor
17:00 – 23:00
frelör
16:00 – 23:00


Vasastan

Norrtullsgatan 24 , 11345, StockholmVinverket

Norrtullsgatan 24

Till toppen