En fläkt av Baskien

Avslappnad tapasbar på Kungsholmen med enkla träbord, vita kakelväggar och noga utvalda produkter från Spanien och Italien. Tapasrätterna serveras varefter de blir färdiga och är tänkta att delas runt bordet.

Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför ska jag välja Xarcuteria? Vänlig kvarterstapasbar där foodies trivs lika bra som barnfamiljer.
Pris: 250 kr (medel).
Typiska maträtter: Knivmusslor med het tomatsås och koriander. Halstrad anklever med riven lök. Friterad zucchiniblomma med riccotta och tyrolerspäck. Olika chark- och ostbrickor.
Bra att veta: Det kan bli ganska trångt mellan borden. Inget för den som är rädd för främlingar.
Vin och dryck: Välcurerad vinlista. Stort urval hantverksöl. Baskisk äppelcider.
Familjerestaurang: Ja.
En sak till: Aperitivo med gratis plockbuffé fredagar kl 17-19!

Det baskiska språket talas av en halv miljon människor i södra Frankrike och norra Spanien. Det är inte släkt med något annat språk i hela världen. Bokstaven X står i baskiskan för ett sche-ljud som uttalas långt fram i munnen, som engelskans "sheep" eller när en Östermalmsdam säger "charktallrik". Det är förstås just charkuterier i olika former som serveras på Xarcuteria – tillsammans med varma tapas, goda ostar och handplockade viner. Känslan påminner om Barcelonas och Milanos stimmiga barer, med varm stämning, generösa portioner, kunnig personal och blandat klientel.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-41049002


Öppettider

Stängt
tistor
17:00 – 23:00
frelör
17:00 – 00:00


Kungsholmen

Hantverkargatan 40, 11221, StockholmXarcuteria

Hantverkargatan 40

Till toppen