Bäst just nu

Aira - siktar mot stjärnorna!

Alla som av en händelse tagit sjövägen förbi Biskopsudden på sistone, har säkerligen noterat att något stort är i görningen vid vattenbrynet. Höga förväntningar är bara förnamnet när det vankas finkrog med Tommy Myllymäki. Håll i hatten.

Coronaviruset/covid-19 Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsidan eller facebooksida.
Varför går jag hit? Frågan är nog snarare varför du inte skulle vilja gå hit.
Pris: 2500 kr (dyrare). Lunch 999 kr (dyrare).
Typiska maträtter: White asparagus, mackerel and citrus herbs. Beef tartare, oscietra caviar and horseradish. Quail, vadouvan and pumpkin. Celeriac, pointed cabbage and lemon thyme.
Bra att veta: Avsmakningsmeny 2 500 kr (middag). 999 kr (lunch). À la carte. Från 350 kr till 850 kr.
Vad tycker andra? Betyg 9 av 10 (mat) i Di Weekend maj - 20.
Vin och dryck: Brett urval och global inspiration.
Extra information: Upp till bevis! Hur många stjärnor får Aira i Guide Michelin? I februari 2021 vet vi svaret.
Antal sittplatser: 50
Inredningsdesign: Jonas Bohlin står för inredningen även denna gång, med storskalig och pampig arkitektur.

Den som googlar på Aira, kan läsa sig till att det inte helt oväntat rör sig om ett finskt namn med betydelsen "meddelare". Resten lämnar vi givetvis öppet för tolkning. Klart är att fokus kommer ligga på nordiska smaker och traditionell matlagning.


Kontaktuppgifter



Övriga Stockholm

Biskopsvägen 9, 11521, Stockholm



Restauranggrupp

Svenska Brasserier


Aira

Biskopsvägen 9

Till toppen