Bäst just nu

Hippa pizzor och utvalda buteljer

Ett rutinerat gäng grabbar har tagit över en gammal pizzeria och förvandlat den till Babette – en egensinnig och superpopulär hemma-hos-krog med sydeuropeiska smaker och fina viner.

Pris: 260 kr (medel).
Typiska maträtter: Terrine på pärlhöna och anklever. Pizza med sardeller, ägg och potatis. Rökt torsk med panzanella.
Varför går jag hit? Slapphipp kvarterskrog med spännande råvaror, goda pizzor och avancerade vinkunskaper.
Bra att veta: Kom tidigt, det blir snabbt fullt och går inte att boka bord efter kl 18.
Lokal: Liten, trångt och mysigt
Vad tycker andra? Både Mathias Dahlgren och Niklas Ekstedt omnämner Babette som en favorit.
Etiketter: Trångt, Vin
Vin och dryck: Utmärkt vinutbud med initierade rekommendationer från personalen.
Extra information: Kolla in kniven du äter med. Bordskniv 9.47 av Yves Charles.
En sak till: Som på alla trendiga krogar är det mellanrätter som gäller. Minst två stycken rekommenderas för att bli mätt.

Babettes gästabud är en filmatiserad berättelse av Karen Blixen som handlar om hur mat kan vara vägen till njutning och andlig förlösning. Krogen som lånat namnet har sedan öppningen häromåret lockat stora skaror av trendmedvetna foodies och vinsmuttare, men det självsäkra och coolt nedhasade konceptet älskas inte av alla. Är det ett skönt familjärt hängställe… eller en kompisklubb för invigda reklamare och Vasastansbrats? All mat lagas hursomhelst i pizzaugnen och menyn (som byts ofta och publiceras på Instagram) innehåller det som kockarna för tillfället är sugna på att laga. När åt du konfiterad killing eller supplì al telefono sist?


Kontaktuppgifter

Telefon

08-50902224


Öppettider

Stängt
månsön
17:00 – 24:00


Vasastan

Roslagsgatan 6, 113 55, Stockholm


Syskonrestauranger



Babette

Roslagsgatan 6

Till toppen