Det mogna Paris på Söder

Strax bakom Mariatorget ligger Bistro Sud – en modern Stockholmsbistro med trottoarservering, fullvuxen publik och förhållandevis kändistätt bland stammisarna. Många tar ett glas, andra kommer för den rättframma fransksvenska maten.

Coronaviruset/covid-19 Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsidan eller facebooksida.
Varför går jag hit? Opretentiös kontinental Söderkrog med husmanskost och bra bar.
Pris: 285 kr (medel).
Typiska maträtter: Smörstekt röding med savojkål, musselsalsa, oliver och risotto. Grillad halv kyckling med rostade morötter, citruscrème och äppelcidersky. Svensk eller fransk råbiff med tillbehör.
Lokal: Mellanstor
Ekologiskt tänk: Inget uttalat.
Vad tycker andra? Betyg 4 av 6 i SVD April -18.
Vin och dryck: Gedigen initierad vinlista med goda alkoholfria alternativ.
Antal sittplatser: 65
Ljudnivå: Medelvärde: 71 db. Restaurangen var fullbokad med gäster. Ljudnivå från 68 db till 74 db.
En sak till: Namnet är oklart. Heter restaurangen Bistro Süd, Bistro Sûd eller Bistro Sud?

Bistro Sud är ett populärt vardagshak med välfylld bar, generösa öppettider och matsedel full av svensk-fransk-europeiska klassiker som flankstek, korv, råbiff och rökt lax. Beställningen görs kvarterskrogsmässigt från väggens griffeltavla medan baren fylls på med områdets konsulter, kulturarbetare, femtiotaggare och andra stamgäster. "Det var i Paris den moderna restaurangen föddes och för det tackar vi varje söndag Robespierre, Danton och alla andra som hade ett finger med i den franska revolutionen", som ägarna själva uttrycker saken.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-6404111


Öppettider

Öppet
månsön
17:00 – 24:00


Södermalm

Swedenborgsgatan 8A, 11848, StockholmTips: Kolla gärna restaurangens hemsida http://www.bistrosud.com/ för att säkerställa öppettider och övrig information. Rapportera gärna eventuella felaktigheter till oss.

Bistro Sud

Swedenborgsgatan 8A

Till toppen