Det mogna Paris på Söder

Strax bakom Mariatorget ligger Bistro Sud – en modern Stockholmsbistro med trottoarservering, fullvuxen publik och förhållandevis kändistätt bland stammisarna. Många tar ett glas, andra kommer för den rättframma fransksvenska maten.

Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför ska jag välja Bistro Sud? Opretentiös kontinental Söderkrog med husmanskost och bra bar.
Pris: 285 kr (medel).
Typiska maträtter: Smörstekt röding med savojkål, musselsalsa, oliver och risotto. Grillad halv kyckling med rostade morötter, citruscrème och äppelcidersky. Svensk eller fransk råbiff med tillbehör.
Lokal: Mellanstor
Ekologiskt tänk: Inget uttalat.
Vad tycker andra? Betyg 4 av 6 i SVD April -18.
Vin och dryck: Gedigen initierad vinlista med goda alkoholfria alternativ.
Antal sittplatser: 65
Ljudnivå: Medelvärde: 71 db. Restaurangen var fullbokad med gäster. Ljudnivå från 68 db till 74 db.
En sak till: Namnet är oklart. Heter restaurangen Bistro Süd, Bistro Sûd eller Bistro Sud?

Bistro Sud är ett populärt vardagshak med välfylld bar, generösa öppettider och matsedel full av svensk-fransk-europeiska klassiker som flankstek, korv, råbiff och rökt lax. Beställningen görs kvarterskrogsmässigt från väggens griffeltavla medan baren fylls på med områdets konsulter, kulturarbetare, femtiotaggare och andra stamgäster. "Det var i Paris den moderna restaurangen föddes och för det tackar vi varje söndag Robespierre, Danton och alla andra som hade ett finger med i den franska revolutionen", som ägarna själva uttrycker saken.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-6404111


Öppettider

Stängt
måntor
17:00 – 23:30
fre
16:00 – 23:30
lörsön
12:00 – 23:30


Södermalm

Swedenborgsgatan 8A, 11848, Stockholm
Bistro Sud

Swedenborgsgatan 8A

Till toppen