Blå blå vindar från Japan

I andra hörn av världen talar man om tapas, meze, dim sum eller smörgåsbord; i Japan kallas en bar eller pub som serverar smårätter för izakaya. Att stiga in i Blue Light Yokohamas anspråkslösa lokal högt upp på Åsögatan är att lämna Södermalm för en stund och bege sig till soluppgångens land.

Coronaviruset/covid-19 Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsidan eller facebooksida.
Varför går jag hit? Nutida och djärv japansk mat med intensiva smaker – fjärran från halvfryst sashimi och sockerstinn yakiniku.
Pris: 280 kr (medel). Lunch 99 kr (medel).
Typiska maträtter: Glasnudelsallad med snökrabba, rå tonfisk med vaktelägg och riskakor. Lättgrillad carpaccio med sesam- och citrussås.
Lokal: Liten, trångt och mysigt
Vin och dryck: Stort utbud av sake, shochu och japanskt öl. Dessutom italienska viner.
Extra information: På söndagar anordnas ”Ramen Sunday” med genuina nudelrätter.
Antal sittplatser: 44
Lunch Bentolådor, sashimi, nudelsoppor m.m.
Ljudnivå: Medelvärde: 73 db. Restaurangen var halvfull med gäster. Ljudnivå från 71 db till 75 db.
En sak till: Namnet är taget från en japansk poplåt som släpptes 1968.

Blue Light Yokohama siktar mycket högre än vanliga sushiställen. Här serveras modern japansk mat sådan som den ätes i världens största metropol Tokyo – hälsosam, smakrik och flexibel med stort fokus på råvarorna. Tre-fyra smårätter per person inmundigas allt eftersom de blir färdiga: långkokt fläsk med apelsinmarmelad och wasabi, lax marinerad i miso och sake eller kanske räk- och sojabönsfyllda dumplings. I det minimala och illröda chambre séparéet serveras kockens dagsfärska överraskningsmeny med fem rätter, sushi och dessert.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-6446800


Öppettider

Öppet
tisfre
17:00 – 22:00
lunch
11:30 – 14:00
lör
12:00 – 22:00
sön
17:00 – 21:00


Södermalm

Åsögatan 170 170, 116 32, Stockholm


Tips: Kolla gärna restaurangens hemsida http://bluelightyokohama.com/ för att säkerställa öppettider och övrig information. Rapportera gärna eventuella felaktigheter till oss.

Blue Light Yokohama

Åsögatan 170 170

Till toppen