Champagne och scones i sköna fåtöljer

Grand Hôtels grundare hette Régis Cadier och baren som bär hans namn är hotellets hjärta. Här samlas affärsfolk, turister och vanliga stockholmare för en stunds lyx och lugn.

Varför går jag hit? Brunch, barmat eller drinkar med guldkant i internationell och klassisk miljö.
Pris: 300 kr (lite dyrare). Lunch 190 kr (dyrare).
Typiska maträtter: Club sandwich med kyckling, hummer eller grönsaker. Lax- och pilgrimsmusselburgare med dilldipp och rostad mandelpotatis.
Bra att veta: Servicen är inte alltid världens snabbaste eller hjärtligaste.
Lokal: Mellanstor
Vin och dryck: Vad sägs om en 96 sidors bok med titeln "Grand Hôtels stora vinlista"?
En sak till: Ibland sitter en äkta barpianist vid flygeln.

Grand Hôtels bar är en sofistikerad och rofylld oas med mjuka soffor, behaglig ljudnivå och långt mellan borden. Klientelet är ganska blandat och inte överdrivet snofsigt, trots de vänligt bestämda uppmaningarna att iaktta ”vårdad klädsel och ett propert yttre” (herrar med kortbyxor göre sig icke besvär efter klockan 18). Baren håller öppet från morgon till natt och serverar alla dagens mål: à la carte-frukost, brunch, lunch, afternoon tea och matmeny som innehåller allt från störkaviar till hamburgare.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-6793585


Öppettider

Öppet
månfre
07:00 – 02:00
lör
08:00 – 02:00
sön
08:00 – 01:00


City

Södra Blasieholmshamnen 8, 10327, Stockholm




Cadierbaren Grand Hôtel

Södra Blasieholmshamnen 8

Till toppen